Hakan Şükür, Yaralı Korucuyu Ziyaret Etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Ramazan Bayram’ı öncesi Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Şenköy Beldesi’nde meydana gelen çatışmada yaralı kurtulan Halit Coşkun’ı hastanede ziyaret etti.

Hakan Şükür, Yaralı Korucuyu Ziyaret Etti
Coşkun’un yakınları Şükür’den olayın aydınlatılmasını istedi.

Akşam saatlerinde Midyat Devlet Hastanesi’nde yatmakta olan yaralı korucu Halit Coşkun(46)’u AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ziyaret etti. Yaralı korucunun durumu hakkında bilgi alan Şükür, olayın nasıl meydana geldiğini Coşkun’un ağzından dinlediği ve olayın takipçisi olacağı öğrenildi. Hakan Şükür’ün gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını ifade eden yaralı korucunun abisi İbrahim Coşkun “Yaralı olan kardeşimizi ziyaret etti. Bizi çok mutlu etti. Bizde olan bitin şeyleri kendisine aktardık. Ayriyeten İçişleri Bakan’ıyla görüşme yaptı.Bizde olayın araştırılmasını rica ettik.” dedi. Yaralı kardeşinin durumunun iyi olduğunu belirten Coşkun, Şükür’ün olayı meclise sunacağını söyledi.

Öte yandan meydana gelen olaya vatandaşlar tepki gösterirken, bölgede olan birlik ve beraberliğin bozulmasına yönelik bir saldırı olduğunu işaret etmişlerdi. Ramazan Bayram’ından 2 gün önce, akşam 20.30’da Şenköy Belde binası arkasında bulunan Jandarma karakolu bitişiğinde ki köy mezarlığı yanından terör örgütü mensupları saldırı gerçekleştirmişti. Pkk’lılar nizamiye girişinde araçtan inmeye hazırlanan 8 korucu yaylım ateşine tutulmuştu. Meydana gelen olayda 1 korucu şehit olurken, 1 korucu hafif, 3 korucu ise ağır yaralanmıştı.

İHMAL İDDİALARI
Bu arada meydana gelen çatışmada Şenköy Belediye Başkanı Ferhan Bozkurt nizamiye kapısı girişinde korucu aracına ve karakola gerçekleştirilen saldırıda ihmal olduğunu savunmuştu.