Tarım ve Hayvancılık Sektörü Bursa’da Buluştu

Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından düzenlenen Bursa 9.

Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 4. Hayvancılık ve ekipmanları Fuarı sona erdi.

32 ülkeden 615 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla hazırlanan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları’nı, yurtiçi ve yurtdışından toplam 32 ülkeden 166.827 kişi ziyaret etti. Bölgenin en büyük tarım ve hayvancılık fuarları olma özelliği taşıyan ve kendi konusunda Avrupa'nın en büyükleri arasında yerini alan fuarda, tarımsal mekanizasyon, hayvancılık ve ekipmanları, bitkisel üretim, bahçe ekipmanları, tarımsal mekanizasyon ve bitkisel üretim ve hayvancılık konularında en son toknolojik ürünler sergilendi. Fuara, Almanya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Dubai, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, KKTC, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya, Slovenya, Suriye, Tunus, Uganda ve Yunanistan’dan davetli iş adamları ve yurtiçinden 75 ilden profesyonel katıldı. Yapılan organizasyonlar ile çiftçilerin, mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurum yetkililerinin katılımcı firmalar ile iş bağlantısı kurmaları sağlandı.

Fuarlar ile eş zamanlı olarak, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliğinde, akademisyen ve ziraat mühendislerinin katılımıyla, “Bursa Tarım Paneli” düzenlendi.
3500 köye 350.000 kitap sloganıyla, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Denizbank işbirliğinde hazırlanan ‘Tarım Bilgi Seti Projesi’ kapsamındaki kitap setleri teslim töreni fuar alanında gerçekleşti. Fuarda ayrıca, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen tarım ve insan konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler fuar süresince sergilendi.