Sarıkamış’ta Gaziler Günü Kutlandı

Kars Sarıkamış'ta Gaziler Günü kutlaması, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Sarıkamış’ta Gaziler Günü Kutlandı
Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın ardından, Gaziler ve Muharipler Derneği Başkanı Osman Gül konuşma yaptı.

Kuvayi Milliye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Gül konuşmasında, "Bizler bu vatan ve millet için savaştık bu yüzden devlet tarafından gazilik unvanı ile onurlandırıldık. Kimimiz savaşı süngünün ucunda, kimimiz torpidonun, bombanın dehşetinde sürdürdük. Sıkıntılı korkulu günler geçirdik, hep vatan dedik. Yoksunmadık, korktuk, fakat vatan geldi aklımıza korkuyu sildik. Acılar çektik ulusumuzu düşündük, acıyı unuttuk. Hep vatan ama hep vatan dedik. Helal olsun akan ve akacak kanımız bu vatana dedik.

Kollarımız arasında şehit olan arkadaşlarımızı, komutanlarımızı, astlarımızı kucakladık. Zaman geldi açıkgözlerini elimizle kapattık. Sonunda gazamız mübarek oldu, uğurunda savaştığımız devlet bizi unvanların en asil ve en şereflisi ile onurlandırdı. Bizler gazi olduğumuz için onurluyuz, gururluyuz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize uzun ömürler dilerim." dedi.

Törene Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Güllü, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören gazilerin askeri araçlarla şehri turlamasıyla sona erdi.