Gaziler Günü Eskişehir’de Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Eskişehir’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gaziler Günü Eskişehir’de Kutlandı
Devlet görevinde gazi olan 4 polis memuruna burada devlet övünç madalyası verildi.

Eskişehir’de, Gaziler Günü etkinlikleri Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı. Daha sonra Vali Dr. Kadir Koçdemir, valilik makamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük ve yönetim kurulunda bulunan gazileri kabul etti.

Gaziler Günü etkinliklerine; Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen devlet övünç madalyası sunma töreni ile devam edildi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Eskişehir AK Parti milletvekilleri Nabi Avcı ve Salih Koca, CHP Milletvekili Kazım Kurt, MHP Milletvekili Ruhsar Demirel, Garnizon Komutanı Korg. Abidin Ünal, komutanlar, polis amirleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Devlet görevinde iken gazi olan polis memurları Ferhan Tek, Mutlu Çelikel, Nazif Özer ve Mustafa Dinçer’e devlet övünç madalyası verilmesi töreninde konuşan Vali Dr. Kadir Koçdemir, bugünün, vatan ve millet için canlarını ortaya koyan değerli insanların, onların ailelerinin şeref günü olduğunu belirtti. Koçdemir, şöyle devam etti:” Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının dünyaya haykırıldığı gündür. Millet olarak şanlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Gazilik devlet başkanından isimsiz nefere kadar herkesin gururla taşıdığı en itibarlı mertebe olmuştur.” diye konuştu.

Devlet görevinde iken gazi olan polis memurları, Gazi Polis Memuru Mutlu Çelikel, Hakkari Çukurca ilçesinde 5 Şubat 2008 tarihinde devriye görevi ifa ettikleri sırada terör örgütünün uzaktan kumandalı bomba patlatması sonucu yaralanmıştı. Çelikel, gazi olarak Eskişehir Polis Merkezi’nde görevine devam ediyor.
Gazi Polis Memuru Nazif Özer de Mardin Direk ilçesinde 21 Ekim 2003 tarihinde terör örgütü mensupları ile girdikleri uzaktan silahlı çatışma sonucu yaralanmış ve 2008 yılında görev malülü olarak emekliye ayrıldı.
Gazi Polis Memuru Ferhan Tek ise Mersin’de 19 Ağustos 2008 yılında bir teröristin üzerindeki bombayı patlatması sonucu yaralanmış ve 2010 yılında malülen emekliye ayrıldı. Gazi Polis Memuru Mustafa Dinçer de Diyarbakır’da motosikletli koruma görevinde iken İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’a yönelik terör örgütünce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanmış ve 2009 yılında malülen emekliye ayrılmıştı. Gazilere, devlet övünç madalyaları Vali Kadir Koçdemir tarafından verildi.