Çankırı Valisi Özcan, Öğrencilere Cep Telefonu Numarasını Verdi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, öğrencilerin, şikâyetlerini hiçbir aracı kişi olmadan kendisine ulaştırmaları için cep telefonu numarasını verdi.

Çankırı Valisi Özcan, Öğrencilere Cep Telefonu Numarasını Verdi

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Çankırı’da da İlköğretim Haftası etkinlikleri düzenlendi. Çankırı İlker Tuncay İlköğretim Okulu`nda düzenlenen törene Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ç.K.Ü. Rektörü Ali İbrahim Savaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Keskin, çok sayıda okul müdürü, öğretmen, öğrenciler ve velileri katıldı.
Okul Müdürü İsmail Biçkin ve Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik’in, İlköğretim Haftası ile ilgili yaptığı konuşmaların ardından kürsüye gelen Vali Özcan, “Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2011-2012 eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir." dedi.

Yeni eğitim-öğretim döneminin bütün öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması dileğinde bulunan Özcan, "Her yıl olduğu gibi bu sene de saatlerce güneşin altında beklediler. Ancak buradan milli eğitim müdürüme talimat veriyorum, seneye bu program Çankırı merkezde bir okulda değil, bir köy okulunda olacak. Öğrencilerle birlikte hep beraber oturacağız.” diyerek, öğrencilerin uzun süre ayakta bekletilmesine tepki gösterdi.

Daha sonra Özcan ve beraberindeki bürokratlar, sınıfları gezerek öğrencilere ders kitaplarını dağıttı. Son olarak, 8-B sınıfına girerek öğrencilere ilk dersi yapan Vali Özcan, beraberindeki bürokratları tanıttı. Türkçe`nin ne kadar değerli bir dil olduğunu anlatan Vali Özcan, öğrencilere herhangi bir sıkıntıları olması durumunda kendisine direk ulaşabilecekleri cep telefonu numarasını verdi.