Asfalt Çalışmaları Cumhuriyet Caddesi’nde Devam Ediyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Caddesi’nde yapımına başlanan asfalt ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Asfalt Çalışmaları Cumhuriyet Caddesi’nde Devam Ediyor
Şehir merkezinde özellikle yaptığı alt yapı çalışmalarıyla dikkat taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Başkan Bozkuş, Cumhuriyet Caddesi’ni gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördü

Yıllardan beri toz içerisinde kaldıklarını belirten mahalle sakinleri; “Allah Başkandan razı olsun. Her kesin unuttuğu çivi çakmadığı mahallemize asfalt ve kaldırım yapıyor. Bizleri tozdan topraktan kurtardı” diye ifadelerini dile getirdiler.

Başkan Nevzat Bozkuş, hedefledikleri 15 kilometrelik asfalt çalışmasını havaların iyi gitmesiyle birlikte tamamlayacaklarını söyledi.

Bozkuş; “Biz bu sezon özellikle asfalt ve kaldırımların yapımına ağırlık verdik. Önce Atatürk Caddesi ardından Faikbey, Kazımpaşa ve İnönü Caddelerinin asfalt ve kaldırımlarımı tamamladık. Sadece asfalt atmıyoruz. Bunun yanında kaldırımlarda yapılıyor. Birde herkesin bilmesi gereken önce kazıyoruz. Yani 50 santim aşağı iniyoruz. Zemin sağlamlaştırıldıktan sonra asfalt döküyoruz” dedi.CUMHURİYET CADDESİ KARS’IN GİRİŞİ OLACAK Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Caddesi’nin asfalt ve kaldırımlarının yapımının tamamlanmasıyla birlikte Kars’ın girişi olacağını söyledi.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Mihralibey Köprüsü’ne kadar asfalt yaptık. Burada orta refüj yapıldı. Kaldırımlar yapıldı. Yine karşısında okul olan bu caddemizde kaldırım yoktu. Yaya ve araç trafiği iç içeydi. Burada yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra hemen Cumhuriyet Caddesi’ne girdik. Bu caddemizde kazı çalışmaları başladı. Burada işimiz biraz daha uzun sürecek. Çünkü yıllarca burada kaldırım yapılmamış. Yani caddenin kaldırımları yok. Bazı Kısımlarda kaldırım var ama yol ile aynı hizada hatta bazı yerlerde yol kaldırımdan yüksek vaziyette bulunuyor. Öncelikle buranın kaldırımları yapılacak ardından asfalt için alt finder tabakası serilecek. Peşinden bu mahallemizin asfaltı yapılacak. Caddenin asfaltı müzenin olduğu köprüye kadar yapılacak. Bu caddemizde bulunan Şehitliğin etrafı da kaldırım ve asfalt yapılarak düzenli hale getirilecek. Amacımız vatandaşlarımızı toz ve topraktan kurtarmak. Cumhuriyet Caddesi Kars’ın giriş noktası olacak” diye konuştu.CUMHURİYET CADDESİ ASFALT YAPIMIYLA BİRLİKTE TAVAN YAPACAK Yıllarca gelişi güzel beton parke veya taş ile yapılan Cumhuriyet Caddesi’nin bazı kısımlarında hiçbir zaman kaldırım olmadığına dikkat çeken Başkan Nevzat Bozkuş; “Bu caddemiz emin olun çok değer kazanacak. Çünkü vatandaşlarımızın buradaki yerleri yapılan asfalt ve kaldırımın ardından daha değerli olacak. Burada yaşayan vatandaşlarımız yerleri kooperatiflere verecek. Binalar yapılacak. Nitekim şu anda bina yapımları başlamış. Hatta kadirşinas vatandaşlarımız bizden önce hoş görünmeyen yerlerini temizleyerek yıktırmışlar. Ve yerine yeni binalar yapmaya başlamışlar. İşte biz böyle el ele, gönül gönüle verebilirsek yaşadığımız şehri daha güzel bir hale getiririz. Amacımız burada hep birlikte Kars’a hizmet etmek. Bu şehirde sadece ben yaşamıyorum. Hep birlikte yaşıyoruz. Vatandaşlardan yapılan işlere kendiişleri gibi sahip çıkmalarını bekliyoruz. Ancak bu şekilde bu şehri, çağdaş bir şehir yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Başkan Bozkuş, Cumhuriyet Caddesi’nde yaptığı incelemeler sırasında sık sık vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Yapılan işlerden çok memnun olduklarını belirten vatandaşlar başkan Bozkuş’un yanında olduklarını kaydettiler

Başkan Bozkuş’un yanına gelen mahalle sakinleri kendilerini tozdan topraktan kurtardığı için Bozkuş’a teşekkür ettiler.

Bozkuş ise görevlerinin kendilerine hizmet etmek olduğunu vurgulayarak, Karslıların her şeyin en güzeline layık olduğunu belirtti.

Başkan Bozkuş’un Cumhuriyet Caddesi incelemelerine çok sayıda mahalle sakini de eşlik etti. Başkan Bozkuş, mahalle sakinlerine kendisine gösterdikleri sıcak ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederek Cumhuriyet Caddesi’nden ayrıldı.
Kaynak: İHA