2011-2012 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor

94 günlük yaz tatili sona erdi ve yeni yıl için ilk ders zil çaldı.

2011-2012 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor
Yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmenin ders başı yapacağı 2011-2012 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor. Birinci yarı yıl 20 Ocak 2012’de sona erecek. İkinci yarı yıl ise 6 Şubat-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yeni eğitim ve öğretim yılı için başarı dileğinde bulundu. Gül, “2011-2012 eğitim-öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine yeni ufuklar açacak bu başlangıç vesilesiyle duydukları coşkuyu yürekten paylaşıyoruz” dedi. Öğrenci ve öğretmenlere seslenen Cumhurbaşkanı Gül şu mesajı verdi: “Genç ve dinamik nüfusumuzun, çağın gereklerine uygun kaliteli bir eğitim sistemi içinde, yetenekleri ve becerileri doğrultusunda yetiştirilmesi, hayalini kurduğumuz yarınlara ulaşılmasında en önemli unsurdur. Müreffeh bir gelecek ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaşılmasında en büyük güvencemiz eğitimli insan gücüdür.

ELEŞTİREL DÜŞÜNEN BİREYLER
Günümüzde, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimlerini destekleyen, sosyal hayata katılmalarını, toplumda öncü rol oynamalarını, sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan bir eğitim anlayışı benimsenmektedir. Bu bağlamda onların dünyayı dönüştürecek fikirler üreten, eleştirel düşünen, kendine güvenen, teknolojiye hâkim, araştırıcı, girişimci, ufku ve vizyonu geniş bireyler olmalarına büyük önem veriyoruz. Devletvatandaş işbirliğiyle yürütülen eğitim seferberliği, geleceğe yönelik en değerli yatırımımızdır. Kendini mesleklerine adamış, sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize bu süreçte büyük görev düşmektedir. Tüm öğretmenlerimize milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum.”

TRAFİKTE ALARM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı trafikte sorun yaşanmaması için bir dizi önlem aldı. İşte alınan tedbirler:

Bu hafta boyunca okul çevrelerinde yoğun trafik önlemleri alınacak ve çok sayıda çekici hazır bulundurulacak.

Mevcut yol-kazı çalışmaları da (İSKİ, İGDAŞ, BEDAŞ, Türk Telekom, AYEDAŞ vb.) okul açılış gününden önce bitirildi. Kent genelinde yine bu hafta boyunca yollarda kazı ve benzeri çalışma yapılmayacak.

Trafiği rahatlatmak amacıyla bugün tüm toplu ulaşım araçları saat 06.00-13.00 arasında ücretsiz hizmet olarak verecek. Olası yoğunluğu karşılaması için de İETT VE Metrobüs’e 300 otobüs daha eklenecek, şehir hatları vapurlarının sefer sayıları arttırılaracak.

Okulların açıldığı bugün kentte trafik akışını sağlamak için 7 bin polis görev yapacak. Okullar çevresindeki ara sokaklarda da bin zabıta memuru trafik düzenlemesine yardımcı olacak.