İnsuyu Şenlikleri, Burdur Gölü`nde Devam Ediyor

Her yıl geleneksel olarak yapılan İnsuyu Şenlikleri, Burdur Gölü kenarında çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

İnsuyu Şenlikleri, Burdur Gölü`nde Devam Ediyor
Burdur Gölü`ndeki çekilmeye dikkat çekmek için yapılan etkinliklerde, yeni nesil eğlenceler tanıtıldı.

Türk Hava Kurumu (THK) Model Uçak Kulübü üyelerinin gösterileriyle başlayan etkinlik, model araçların mücadelesiyle son buldu. Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte vatandaşlar, program alanına belediye otobüsleriyle ücretsiz taşındı. Kumanya ve soğuk su dağıtımının yapıldığı alanda halk gösterileri izledi. Model uçakların gösterisi sırasında, paraşüt göstericisi yamaç paraşütü ile alana inerken alkışlarla karşılandı.
Yaklaşık 15 model uçağın gösterisinden sonra program model araçların akrobatik hareketleriyle son buldu. Burdur Gölü`nde de bazı vatandaşlar yüzerek eğlendi. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve beraberindekiler küçük tekne ile göl turu yaptı. Bazı vatandaşlar ise rüzgar sörfü ve kano ile göl gezintisinin keyfini çıkardı.
Burdur Gölü`ndeki çekilmeye dikkat çekmek için İnsuyu Şenlikleri`ne göl kenarında devam edildiğini belirten Başkanı Sebahattin Akkaya, “Burdur Gölü, Burdur için hayati bir önem arz ediyor. Bu sene 45 santimetre çekildi. Gölümüze su lazım. Buraya bir işletme yapılsa bir yıl sonra gölden uzaklaşacak. Bu yüzden ister barajlardan olsun, isterse başka bir yerden, mutlaka su doldurarak çekilmeye engel olmamız lazım.” dedi.