Trabzon Belediyesi`nden Öğrencilere Üniversiteye Hazırlık Kursu

Trabzon Belediyesi üniversiteye hazırlanan öğrencilere katkıda bulunmak amacıyla ücretsiz kurs düzenliyor.

Trabzon Belediyesi`nden Öğrencilere Üniversiteye Hazırlık Kursu
Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Belediyesi`nin ortaklaşa gerçekleştirileceği kurslara Zaferfen Dershaneleri ile Çözüm Dershanesi de katkı sağlayacak.

Belediye eski binasında hafta içi ve hafta sonu yapılacak kurslara lise ve dengi okullardan 11 ve 12. sınıflar ile mezun olan 240 öğrenci katılacak. Programda İl Milli Eğitim Müdürlüğü 10 öğretmen görevlendirirken, özel dershanelerden de 4 gönüllü öğretmen görev yapacak. Özel dershaneler ayrıca kitap ve seviye tespit sınavları katkısında da bulunacak.
Kurslarda öğrencilere, hafta sonları ile salı, çarşamba ve perşembe günleri eğitim verilecek. 4 sınıf olarak planlanan ücretsiz hazırlık kursunda günlük 8 saat ders yapılacak. Kursta öğrencilere matematik, Türkçe, İngilizce, fizik, kimya, biyoloji, tarih ve coğrafya dersleri verilecek.
Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediye olarak eğitime katkı vermeyi bundan sonra da sürdüreceklerini kaydetti.
Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel dershanelerin de katkılarından dolayı teşekkür eden Turan, “Sosyal sorumluluk anlayışı ile düzenlediğimiz bu kurslara katılan gençlerimizin çok iyi eğitim alarak üniversiteye gireceklerine yürekten inanıyorum. Hiçbir mahallemize ve hiçbir ailemize hiçbir ayrım gözetmeksizin düzenlediğimiz üniversite hazırlık kursumuzda gençlerimize en iyi eğitimi vermenin gayreti içerisinde olacağız." dedi.
Geçen yıl düzenledikleri kursa katılan 120 öğrenciden üniversite sınavına giren 60 son sınıf öğrencisinin girdiğini belirten Turan, bu öğrencilerden 40’ının üniversiteyi kazanacak puan aldığını da sözlerine ekledi.