Muğla Dünya Şöhretlerinin Tatil Mekânı Oldu

Dünyaca meşhur birçok isim, yaz tatillerini geçirmek için Muğla`yı tercih ediyor.

Bu yıl havayolunun dışında özellikle Hollywood yıldızları ve milyarder işadamları, yatlarıyla gelerek mavi turun tadını çıkarıyor. Sanattan spora, iş dünyasından siyasete ve üst düzey yöneticilere kadar önde gelen simalar, denizin mavisi ve yemyeşil doğasıyla yeryüzü harikası olan Muğla`da, koşuşturmadan uzakta dinleniyor.

Muğla, 2011`in ilk yedi ayında, geçen yıla göre yüzde 3`lük artışla 1 milyon 750 bin yabancı turist sayısına ulaştı. Bodrum ilçesine gelen İngilizler model Naomi Cambell, Rus milyarder Vladislav Voronin`le birlikte haftalığı 175 bin euro olan süper lüks yatla mavi yolculuğa çıktı. İngiliz model Kate Moss ise Dalaman ve Göcek koylarında tatil yapmayı tercih etti. Real Madrid`in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, Irina Shayk ile beraber Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören`in davetiyle Bodrum`a gelerek, bir hafta özel yatla mavi yolculuğa çıktı. NBA`nın yıldız oyuncusu Hidayet Türkoğlu da Dalaman Hilton Otel`de dinlendi. Spartaküs gibi 20. yüzyılın en önemli filmlerine imza atan ABD`li aktör ve film yapımcısı Kirk Douglas ve Oscar ödüllü oğlu Aktör Michael Douglas, tatillerini Bodrum`da geçirdi. Ünlü yönetmen Stephen Spielberg, sahibi olduğu belirtilen 86 metre uzunluğundaki ``Seven Seas`` isimli süper lüks yatla Marmaris`e geldi. Ünlü şarkıcı Tina Turner ve Ermeni asıllı Türk besteci Garo Mafyan da Muğla`yı tercih edenler arasında yer aldı.

Şöhretlerin yanısıra Türkiye`nin ve dünyanın yazlık başşehri haline gelen Muğla`yı, devletin zirvesi de boş bırakmıyor. Bu yıl genel seçimin ardından Bodrum`a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yanısıra İspanya Kraliyet ailesi mensuplarından Asturyas Prensi Felipe ve Prenses Letizia, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, İspanya eski Devlet Başkanı Felipe Gonzales Marqueez, Azerbaycan ve Sırbistan başbakan yardımcıları, Romanya Dışişleri Bakanı Cristian Diaconescu, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani ve kraliyet ailesi üyeleri Şeyh Abdullah bin Khalifa Al-Thani ve Joaan bin hamad bin Khalife-Thani ile Zanzibar Meclis Başkanı Pandu Ameir Kificho da yazı Muğla`da geçirdi. Ürdün Kralı Abdullah`ın sahibi olduğu, dünyanın en büyük 100 yatı arasında gösterilen 82 metre uzunluğundaki ``Sarafsa``, Marmaris ilçesine geldi. Dünyanın en ünlü veri tabanı yazılım firmalarında Oracle`ın kurucusu ve CEO`su olan dolar milyarderi Larry Ellison, 138 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğindeki İngiliz bandıralı "Rising Sun" adlı yatıyla Bodrum`u tercih etti. Dünyanın en büyük çelik üreticisi Mittel Steel Company`nin başkanı olan ve Forbes dergisi tarafından 28 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin beşinci kişisi ilan edilen Lakshmi Mittal, "Amevi" isimli yatıyla çıktığı mavi yolculukta İztuzu Plajı`na da uğradı. Süper lüks yatından küçük bir tekneyle karaya çıkan Laskshmi ile Usha Mittal ve misafirlerinin bir bölümü çamur banyolarına gitti.

Muğla Valisi Fatih Şahin, dünyanın hayranlıkla seyrettiği sanatçıların yörelerinde tatil yapmasının, tanıtıma büyük katkı sağladığını söyledi. Vali Şahin, Muğla`nın sayısız kültürel ve turistik mekânıyla farklı kesimlere hitap eden bir yer olduğunu kaydederek, "Yemyeşil doğası, mavi turları, sakin koyları ve çeşitli medeniyetlere ait kültürel mirası, yoğun tempoları arasında dinlenmek isteyen başta Hollywood yıldızları olmak üzere dünya şöhretleri için de cazip hale getiriyor." dedi.