Türk Kızılayı Yeni Genel Başkanını Seçiyor

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin, sağlık sorunları sebebiyle görevinden istifa etmesi üzerine Genel Merkez Yönetim Kurulu`nun aldığı karar gereği, olağanüstü genel kongre 17 Eylül 2011 Cumartesi günü (yarın) gerçekleştirilecek.


Türk Kızılayı’nın ülke geneline yayılmış 769 şubesinden, bin 500 kadar delegenin katılımı ile gerçekleştirilecek olağanüstü kongrenin tek gündem maddesi genel başkan seçimi olacak. Süreç içerisinde genel başkanlık görevi için halen genel başkan vekilliği görevini yürüten Ahmet Lütfi Akar’ın ismi önplana çıktı. Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Başkan Vekili Akar’a, genel başkanlık konusunda tam destek verdiler. Bu kısa dönemde yurt genelinde bölge toplantıları düzenleyerek Kızılay şubelerinin de desteğini alan Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfi Akar, seçime tek aday olarak giriyor.

2010 yılı Nisan ayında gerçekleştirilen olağan genel kongrede delegelerin tamamının oyunu alarak 3. kez genel başkanlık görevine gelen Tekin Küçükali, 2005 yılından beri sürdürdüğü görevini sağlık sorunları sebebiyle geçtiğimiz Ağustos ayında istifa ederek bırakmıştı.
Uzun yıllar Genel Başkan Tekin Küçükali ile birlikte çalışan Genel Başkan Adayı Ahmet Lütfi Akar, 1951 Erzincan doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1974 yılında mezun olan ve çeşitli kamu kuruluşlarında bir süre görev alan Akar, daha sonra özel sektöre eğildi ve başarılı bir grafik yakaladı. Birçok sosyal dernek ve kulübe üyeliği de bulunan Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı Genel Merkez Kurul Üyeliği ile başladığı Kızılaycılık hayatına 2004-2005 yılları arasında genel sekreterlik ve 2005-2011 yılları arasında genel başkan vekili görevleriyle devam etti. Evli ve bir çocuk babası olan Ahmet Lütfi Akar, iyi derecede İngilizce biliyor.

Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilecek olan olağanüstü genel kongrenin, Kızılay geleneklerine uygun olarak coşku, birlik duygusu ve Kızılaycılık ruhunun hâkim olduğu bir havada geçmesi bekleniyor.