Tatil Beldesindeki Çöplük Sağlığı Tehdit Ediyor

Zonguldak merkez ilçeye bağlı tatil beldesi Türkali köyünde belediyenin terk ettiği çöplüğün üzerinin kapatılmaması, insan sağlığını tehdit ediyor.

Tatil Beldesindeki Çöplük Sağlığı Tehdit Ediyor

Zonguldak’ta tüm belediyelerin çöplerini, Sapça köyüne kurulan modern çöp depolama ve katı atık tesislerine dökmesinin ardından Türkali köyü ile Filyos beldesi arasındaki Gücaağzı mevkiine dökülen çöplüğün üstü açık vaziyette bırakıldı. Türkali köyü sakinleri, tatil yöresinde hem insan sağlığını tehdit eden hem de çirkin görüntü oluşturan terk edilmiş çöp alanının üstünün örtülmesini istiyor.
Emekli Mustafa Sever(56), “Hem sağlığımız hem de çevre katliamının devam etmemesi için bu alanın üstünün kapatılması gerekiyor. Köy sakinleri olarak yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz.” dedi. Çöplerin üzerinin kapatılmaması nedeniyle bazı kişilerin çöp dökmeye devam ettiğini belirten Sever, şunları söyledi: “Türkali köyü ile Filyos beldesi arasındaki Gücaağzı mevki, yıllardır çöp döküm alanı olarak kullanıldı. Türkali köyü, turizm bölgesi. Kışın nüfusu 2 -2 bin 500 arasında, yaz aylarında ise 6 -7 bine çıkıyor. Çöplerin döküldüğü Gücaağzı mevkisi, köye yaklaşık 600-700 metre mesafede. Yeni tesis açılınca artık çöplerimiz deniz sahiline dökülmeyecek diye sevinmiştik ama üstü belediye çöp dökmese de üstü açık halde bırakıldığı için kendini bilmezler çöp dökmeye devam ediyor. Ayrıca tilki, domuz, çakal ve kurt gibi yabani hayvanlar bu çöplüğe yiyecek aramaya geliyor. Bu yabani hayvanlar köyümüzün içine kadar da giriyor. Köydeki evcil köpeklerle kavga eden bu yabani hayvanlardan kuduz bulaşıyor. Bu nedenle her sene köyümüzde karantina uygulanıyor.”