Kulübede Yaşayan Yaşlı, Yeni Prefabrik Eviyle Hayata `merhaba` Dedi

Derme çatma bir kulübede yıllardır yaşayan 61 yaşındaki Bayram Ali Sezer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan prefabrik konut ile yeni bir eve kavuştu.

Kulübede Yaşayan Yaşlı, Yeni Prefabrik Eviyle Hayata `merhaba` Dedi
Sezer, hayata yeniden `merhaba` dediğini belirterek, mutluluğunu ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından kentin tamamında kapı kapı yürütülen sosyal incelemelerde içler acısı bir manzara ile karşılaşıldı. Çayırköy’deki incelemelerde derme çatma bir kulübede tek başına yaşama tutunmaya çalışan bir vatandaşın yaşadığı tespit edildi. Sosyal tespit uzmanları kısa zamanda mağdur vatandaşın evini ziyaret etti.

Su ve elektriği olmayan ve içi böceklerden geçilmeyen kulübede kalan Bayram Ali Sezer’i ziyaret eden Büyükşehir uzmanları, kendisinin ihtiyaçlarını tespit etti. Öncelikli olarak barınma sorununun halledilmesi için girişimler başlatıldı. Akciğer rahatsızlığı bulunan ve kısa süre önce ameliyat olan Sezer`in, ayrıca belli periyotlarda giyim ve yiyecek ihtiyaçlarının sağlanması kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz günlerde ise yer sorununun halledilmesi ile kısa sürede Bayram Ali Sezer’in, yaşadığı Çayırköy mevkiine doğru prefabrik konut yola çıktı. Konutun getirilmesi esnasında heyecanlanan Sezer’in gözlerinde mutluluk hâkimdi. Sevincinden duygulanan Sezer, prefabrik konutun yerleştirilmesi esnasında işçilere yardım ederek bir an önce yeni evine girmek istedi.
Mutlu olduğunu ifade eden 61 yaşındaki Bayram Ali Sezer, mahcubiyeti ile gizlediği sevincini şu sözler ile aktardı: “Eşimi çok önceden kaybettim. 2 kızım, 1 oğlum var. Arada bir evlerine gidiyorum. Sağ olsunlar bir dediğimi iki etmiyorlar. Ama ben kimseyi rahatsız etmek istemiyorum. 10 senedir bu kulübede yaşıyorum. Büyükşehir Belediyesi görevlileri evime geldiler. Allah razı olsun onlardan. Bana sahip çıktılar. Prefabrik konutun verileceğini duyunca çok mutlu oldum. Moralim çok düzeldi. Yeni evimde çocuklarımla beraber yemek yemek, zaman geçirmek istiyorum. Bu benim tekrar hayata merhaba deyişim oldu.”