Tzob, Filistinli Çiftçileri İzmir’de Eğitecek

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Filistinli çiftçileri İzmir’de eğitecek.

Tzob, Filistinli Çiftçileri İzmir’de Eğitecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bölgedeki ülkelerin, çiftçilerine eğitim verilmesi için kendilerinden talepte bulunduklarını, ilk olarak çok kısa bir süre sonra İzmir’e gelecek Filistinli çiftçileri eğiteceklerini bildirdi.

Bayraktar, TZOB tarafından Manisa’da düzenlenen Ege bölge toplantısında yaptığı açıklamada, ortak eğitim projelerinin sadece Türk çiftçisi değil, bölgedeki diğer ülkelerin çiftçileri içinde geçerli olduğunu söyledi: “Filistinli çiftçileri, İzmir Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)’nde eğiteceğiz. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile de bu manada işbirliği yapmak istiyoruz.” Hem Türk hem de dışarıdan gelen çiftçileri eğitmek zorunda olduklarının altını çizen Bayraktar, “Verimliliğin en önemli ayağı bilgidir. Bilgiyi muhakkak şekilde, nasıl olursa olsun çiftçiye ulaştırmamız lazım. Suyu veriyorsunuz, nasıl kullanacağını öğretemezseniz olmaz. Bu manada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile sıkı işbirliği içinde olacağız.” şeklinde konuştu.

Filistin ziyaretinde Ürdün Vadisi başta olmak üzere bütün kırsal kesimi dolaştığını aktaran TZOB Genel Müdürü, oralarda yaşama imkanı olmadığını belirtti: “Verimli su kaynaklarının yüzde 90’nına Filistinliler, verimli toprakların ise yüzde 80’ine İsrailliler hâkim. Filistinli çiftçi su bulamıyor, ürününü satmaya götürecek yok bulamıyor. Filistinli çiftçiler meyve dikiyor, zeytin dikiyor, gecele İsrail askerleri kökünden koparıp atıyor. Maddi manevi müthiş bir baskı var. ‘Umudumuz Türkiye’ diyorlar. Bu konuda Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin tavrını çok doğru buluyoruz ve, destekliyoruz.”