Ordu Sydv'den İş Kuramayanlara Finans Desteği

Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), tecrübe ve bilgi birikimine sahip, maddi imkânsızlıktan dolayı iş kuramayan vatandaşlara 15 bin TL yardım yapıyor.

Ordu Sydv'den İş Kuramayanlara Finans Desteği

Gelir getirici proje ile ayakkabı imalathanesi açan Aşkın Demirtaş ve Hasan Keskin, yaptığı açıklamada, proje sayesinde hayal ettikleri imalathaneyi açtıklarını ve yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyledi.
Yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Demirtaş, "Vâkıfın uyguladığı bu proje vasıtasıyla ayakkabı imalathanemizi açtık. Ortağım ve ben kişi başı 15 bin TL aldık. Bu yılın başında açtığımız imalathanede yaptığımız ayakkabıları Ordu, Giresun, Samsun ve Trabzon'a sipariş üzerine satıyoruz. İş talebinin artmasıyla birlikte çalışan sayımızı altıya çıkardık. Yine de eleman ihtiyacımız var. Sene sonuna kadar beş, altı kişi daha alacağız." dedi.

Ayakkabı işini bilmelerine rağmen, maddi zorluklar yüzünden imalathane açamadıklarını ifade eden Hasan Keskin ise "Yıllardır ayakkabıcılık ile uğraşıyoruz. Ancak maddi imkânsızlıktan dolayı da imalathane açamıyorduk. Bu proje ile iş kurmamızı sağlayan Ordu Valisi Orhan Düzgün, SYDV Müdürü Levent Özsoy ve destek veren diğer çalışanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Orduda ayakkabı tamiri yapan bayanın pek olmadığını belirten Sibel Yurttutan da şunları kaydetti: "İş arıyordum. Ama ayakkabıdan da hiç anlamıyordum. Ancak çıraklık dönemi ile birlikte 8 yıldır ayakkabı sektöründe çalışıyorum. Arkadaşların vakıftan aldıkları yardım sonrasında iş bölümü yaparak bugüne geldik. Deri kesimini yaparak bu işin akışında görev alıyorum. Burada bu işi yapmaktan dolayı da çok memnunum."
Projeyle ilgili bilgi veren Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy da, "Gelir getirici ve geri ödemeli proje destekleri adı altında belli şartlar doğrultusunda vatandaşa iş kurma olanağı sağlanıyor. Projeye başvuran kişi, tecrübe ve bilgi birikimine sahip olmalı ve bunu belgelemesi gerekir. Proje konusu faaliyet alanı el emeğine ve zanaat dayalı veya ürün işletmeye yönelik olmalıdır. Ayrıca projeye başvuran kişinin herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmamalıdır. Gelir getirici projelerde geri dönüşlü olarak ilk iki yıl ödeme yoktur. Sonraki 6 yıl 6 eşit taksit şeklinde faizsiz olarak uygulanır. Kişi başına 15 bin TL destek verilmekte. Bu proje kapsamında 2007 ile 2011 yılları arasında toplam bin 90 kişi yararlandı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden ilimiz merkez ilçesine 2 milyon 512 bin 188 TL ödenek sağlandı." şeklinde konuştu.

Özsoy, Ordu'nun diğer ilçelerinde bu projeden yararlanmak isteyen kişilerin bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapabileceklerini sözlerine ekledi.