İskenderiye Heyeti Adana İş Dünyası İle Buluşacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisinin ardından Türkiye ile Mısır arasında ticari ilişkilerin artırılması amacıyla İskenderiyeli işadamları 18 Eylül’de Adana iş dünyası ile bir araya gelecek.

İskenderiye Ticaret Odası üyelerinden oluşan 41 kişilik heyetin ziyareti, Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğinde, İskenderiye Ticaret Ataşeliği desteği ile gerçekleştirilecek.
ADASO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaret kapsamında, Mısırlı ve Adanalı işadamları 18 Eylül Pazar günü Adana HiltonSA Oteli'nde saat 14.00’te düzenlenecek toplantıda buluşacak. Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsası üyeleri, toplantının ardından tarım, mobilya, tekstil, enerji, makine başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Mısırlı işadamları ile ikili görüşmelerde bulunacak.

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök’ün açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda, TOBB DEİK Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield ve Başkan Yardımcısı Ayhan Dayoğlu, İskenderiye Ticaret Heyeti Başkanı Ahmed Alwakıl da birer konuşma yapacak.

Ziyaretle, Adana'nın ticari ve ekonomik potansiyelinin Mısır'a daha fazla yönlendirilmesi ve yeni dönemde Mısır-Adana ticari ilişkilerinin artırılması amaçlanıyor.