Balyoz Sanıklarının Eşleri, Chp'nin Deteğini İstedi

CHP İstanbul milletvekilleri Süheyl Batum, Umut Oran ve Ali Özgündüz, İşçi Partisi (İP) ve 'Vardiya Bizde Platformu' üyeleri tarafından Ergenekon ve Balyoz davalarının sanıklarına destek vermek amacıyla kurulan çadırları ziyaret etti.

Balyoz davasının tutuklu sanıklarından olan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk, CHP'nin bir stand ve küçük de olsa bir çadır kurarak kendilerine destek vermelerini istedi.

Davaların görüldüğü Silivri Cezaevi karşısında otopark olarak kullanılan boş arazideki çadırlara gelen milletvekilleri, Balyoz davasının tutuklu sanıklarından olan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk ile İşçi Parti üyelerinin çoğunluğunu oluşturduğu plarform üyeleriyle görüştü.

Yapılan karşılıklı görüşme sırasında Süheyl Batum, sanık yakınları tarafından tutuklamaların kaldırılması ve adil yargılama konusunda başlattıkları uygulamayı olumlu bulduklarını, ancak bu uygulamanın tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda CHP olarak İzmir'de imza kampanyası başlattıklarını belirten Batum, sanık yakınlarının da sonuna kadar yanında olduklarını söyledi. Gerekirse CHP'ye üye olarak parti adına stand oluşturabileceklerini belirten Nilgül Doğan ve İrem Kutluk, CHP'nin bir stand ve küçük de olsa bir çadır kurarak kendilerine destek olmalarını istediler. Doğan ve Kutluk, bu uygulamanın CHP açısından da olumlu olacağını dile getirdi.

Yapılan karşılıklı konuşmaların ardından Oran ve Batum, cezaevi önünde açıldığı gün üzerindeki Sarıyer Belediyesi logosu, bez afişle kapatılan protesto çadırlarına ziyarette bulundu. Ziyaret sonrasında Batum ve Oran, İrem Kutluk ve Nilgül Doğan'ın yanında basın açıklaması yaptı. Milletvekili Süheyl Batum, Vardiya Bizde Platformu'na destek vermek için burada olduklarını söyledi.

Vardiya Bizde Patformu ile İşçi Partisi tarafından başlatılan uygulamaya destek verdiklerini belirten Umut Oran ise "Onların çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Onlarla beraber çalışıyoruz. Biz, CHP olarak her türlü hukuksuzluğun, demokrasinin aleyhinde çalışan her türlü hareketin ve her türlü insan hakları ihlalinin karşısında olacağız. Silivri'de yapılan, tarihin ileride yazacağı bu olayları biz daha yakından izleyeceğiz. 1 Ekim'den itibaren milletvekili arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza, eylemlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.