Acısudan İçen Vali Aksoy, Suyun Analizini Yaptıracak

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, açılış için gittiği köyde muhtarın şifalı olduğunu söylediği suyun analiz edilmesini istedi.

Acısudan İçen Vali Aksoy, Suyun Analizini Yaptıracak

Vali Hüseyin Aksoy, Atakum ilçesine bağlı Meyveli köyü Acısu Mahallesi'nde yapılan asfalt çalışmasını yerinde inceledi. Aksoy, halk arasında şifalı olarak bilinen ve içilen 'Acısu'ya giden 1 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmalarını yerinde görmek için köye bir gezi düzenledi. Aksoy, şifalı olduğu söylenen suyun bilimsel olarak kanıtlanması için gereken çalışmaların yapılacağını ifade etti.

2011 yılında Samsun iline 27 milyon lira civarında KÖYDES kapsamında ödenek tahsis edildiğini belirten Vali Hüseyin Aksoy, “Bu tahsis edilen ödeneklerle Samsun genelinde başta asfalt olmak üzere istinat duvarları, içme suyu ve köprü alanlarında çeşitli projelere başladık. Asfalt programında birinci asfalt olarak 123 kilometre, ikinci asfalt olarak 265 kilometre planlandı ve bugün itibarıyla bu çalışmalarımızın önemli bir kısmı tamamlandı. Bu ay sonu Samsun genelinde asfalt programımızı tamamlamış olacağız.” dedi.

Vali Aksoy, ”Samsun’da yaklaşık bin kilometrelik bir alanda asfalt bakımı yapıldı. 21 köprü projesi bu yıl gerçekleştirildi, bunun 14’ü tamamlandı, 7’sinin inşaatı devam etmektedir. Yine 21 istinat duvarı ve menfez çalışması gerçekleştirildi. Bunların bir kısmı tamamlandı bir kısmının da ihale hazırlıkları devam ediyor. Bu yıl öncelikli olarak kırsal alandaki vatandaşlarımızın içme suyu sorunlarını çözmeye ayırdık. Yaklaşık 8,5 milyon liralık bir kaynağı biz içme suyu çalışmalarına ayırdık ve 116 proje bu kaynakla öngörüldü. İçme suyu çalışmalarının bir kısmı tamamlanırken bir kısmının da çalışmaları devam etmektedir. Bazı içme suyu projelerimizde su kaynağından kaynaklanan sorunlardan dolayı ihale aşamasında olan birkaç işimizde var.” diye ifade etti.

Aksoy, “Hedefimiz bu öngördüğümüz çalışmaları da tamamlayarak kırsal alanımızda köylü vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyuna kavuşması noktasında çalışmalarımızı daha iyi bir noktalara taşımaktır. Özellikle KÖYDES kapsamında ilimize gönderilen kaynaklarla çok önemli hizmetler gerçekleştirmekteyiz. İl Özel İdaremizin kendi bütçe kapsamı içersinde İl Genel Meclisimizin almış olduğu kararlarla ayırdığı kaynaklarla önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz. Samsun’da özellikle kırsal alt yapıda çok önemli hizmetler her yıl artarak devam ediyor.” diye konuştu.


HALK ARASINDA YILLARCA ŞİFALI BİLİNEN ACI SU TAHLİL EDİLECEK
Köyde yapılan meyve ikramının ardından acı sudan içen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise şunları söyledi: "Bu köyümüz özellikle suyuyla meşhur olan bir köyümüz. Acısu olarak adlandırılan bazı rahatsızlıklara iyi geldiği muhtar tarafından ifade edilen bir su. Bu konuda bilimsel açıdan kaymakam arkadaşımız yakından takip ediyor. Suyun analizlerini yaptıracağız. Bu anlamda önümüzdeki günlerde suyun sağlık açısından ifade edildiği gibi yıllar itibariyle halkın alıştığı bu hususu daha iyi bir noktaya taşımak adına da önümüzdeki dönemde çalışmalarımız olacak.”