Silopi`de Yeni Sınır Kapılarının Açılması Gündemde

AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Silopi’deki Habur sınır kapısının yetersizliğinden dolayı yeni sınır kapılarının açılması için çalışma yapıldığını söyledi.

Silopi`de Yeni Sınır Kapılarının Açılması Gündemde

Habur`un bölgenin bacasız fabrikası olduğunu belirten Dindar, “Habur`un fiziki olarak da yetersiz olduğunu görüyoruz. İkinci bir sınır kapısının, ikinci bir köprünün, ikinci bir ticaret merkezinin açılması için mücadelemizi veriyoruz. Başbakanımız bu konuda zaten direktiflerini vermiştir. Çalışmalar yapılmaktadır. Ankara’dan 50 kişilik bir heyet geldi ve buradan karşıya geçerek oradaki yerel yönetimle görüştü. Oradaki insanlarla bir araya geldiler. Çözüm noktasında nerede nasıl yapacağız, ne yapmamız gerekir gerek fiziki gerek oradaki konum itibari ile ikinci bir kapının elzem olduğu karara varılmıştır.” diye konuştu.
Nusaybin Habur hattındaki demir yolu projesinin de önemli bir çalışma olduğunu belirten Dindar, “Bu projenin üzerinde duracağız. İnanıyorum ki en kısa bir zamanda bunun müjdesini de vereceğiz. Çünkü ikinci bir Habur kapısının projesi gündemde yok iken yapılan çalışmalar sonucunda böyle bir müjdeyi verebildik. İnşallah en kısa bir zamanda tren yolunun da müjdesini vermeye çalışacağız.” dedi.

Dindar, Kasrik bölgesinde yeni bir baraj projesinin gündemde olduğunu belirterek, Güçlükonak tarafındaki barajın tamamlanmasının ardından ikinci bir barajın da yapılabileceğini sözlerine ekledi.