Hızlı Büyüme İş Dünyasını Sevindirdi

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, Türkiye`nin ikinci çeyrekte 8.

8 büyüyerek dünyanın ikinci, Avrupa`nın en hızlı büyüyen ekonomisi olmasının gerçek anlamda takdire şayan bir başarı oldunu söyledi.

Ömer Fatin Nalçacı, Türkiye İstatistik Enstitüsü Kurumunun Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8.8 büyüdüğü açıklaması ile ilgili büyümedeki en önemli faktörün istikrar olduğunu ve Malatya ekonomisinin Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı yaptığı inancını taşıdıklarını belirtti.
AB istatistik kurumu Eurostat OECD ve ilgili ülkelerin istatistik verilerine dayanarak hazırlanan verilere göre, yılın ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 9,5 büyüyen Çin`i yüzde 8,8 ile Türkiye`nin takip ettiğini kaydeden Nalçacı, "Dünyanın en büyük ekonomisi ABD aynı çeyrekte yüzde 1,5, Avrupa`nın en büyük ekonomisi Almanya ise yüzde 2,8 büyüme sağladı. Fransa ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 1,6, İngiltere ekonomisi yüzde 0,7 ve İtalya ekonomisi yüzde 0,8 büyümesi ve Türkiye`nin bu ülkeler karşısında büyük bir farkla atağa geçmesi ekonomik politikaların yerinde ve zamanında yapılmasının bir sonucu olarak değerlendirilmelidir. Ülkemizin hem geçen yılın son çeyreğinde hem de 2010 yılının tamamında olduğu gibi bu yılın ilk çeyreğinde de Avrupa`nın en hızlı büyüyen ekonomisi olma unvanını korudu`` diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin bu seyrinin iş dünyasını motive ettiğini anlatan Nalçacı, yatırımcıların sevindirici gelişmeler sonrası geleceğe dair umutlarının iyice arttığını kaydetti.