Ahiliğin Merkezinden Afrika’ya Yardım Akacak

Kırşehir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Somali başta olmak üzere açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkeleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Ahiliğin Merkezinden Afrika’ya Yardım Akacak
Kampanya için bölgede bulunan yoksulluğu gösteren resimler ise stantlarda sergilendi.

Cumhuriyet Meydanı`nda kampanyanın duyurulması için düzenlenen törene Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçer, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Müftü Vekili Mehmet Çakmak, yardım kampanyası ile ilgili bilgiler verdi. Çakmak, "Dinimizin zenginliği yardım yapmayı, yardımseverliğini ortaya koyar. Somali`deki açlık ve kuraklık felaketine seyirci kalamayız.“ dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise Ramazan ayında yapılan yardımların yeterli olmadığını belirterek, "Afrika`da açlıktan ölen insanlara karşı batı ikiyüzlü davranıyor. Irkına, dinine göre hareket ediyor. Başbakanımızın destekleriyle Türkiye büyük oranda yardım etti. Biz de Belediye olarak 10 bin liralık yardım yapıyoruz. Buradan bütün hemşehrilerimizden yardımlarını esirgememelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.
Vatandaşları yardım kampanyasına katılmaya davet eden AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan da Afrika`da yaşanan açlığa Türk Milleti olarak seyirci kalamayacaklarını söyledi.
Vali Mehmet Ufuk Erden ise dünyanın birçok bölgesinin kuraklık ve açlık felaketi ile karşı karşıya olduğunu anlattı. Vali Erden, Başbakanlığın direktifleriyle açılan yardım kampanyasına herkesin katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.