Yunan Başpapaz: Başbakan Erdoğan Yunanistan`ı Da Krizden Kurtarsın

Yunanistan’dan Türkiye’yi ziyarete gelen Hıristiyan din adamlarını gezdiren Kore Mitropoliti(Başpapazı) Pater Sotirios Trambas, "Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 yıllığına Yunanistan’a gelip bizi ekonomik krizden çıkarıp Türkiye’ye geri dönsün.

Yunan Başpapaz: Başbakan Erdoğan Yunanistan`ı Da Krizden Kurtarsın
" dedi.
Türkiye’deki çeşitli turistik yerleri gezen Yunanistan’lı Kore Mitropoliti Pater Sotirios Trambas ve beraberindeki heyet Eğirdir’deki Ayastefanos Kilisesi’ni ziyaret etti. Burada Cihan`a açıklamalar yapan Kore Mitropoliti Pater Sotirios Trambas, sahip olduğu Türkiye Cumhuriyeti kimliğini göstererek Başbakan Erdoğan hakkında övgü dolu sözler söyledi. Kore Mitropoliti Pater Sotirios Trambas, "Ben 36 yıl Kore’de görev yaptım. Bana böyle bir şey verilmedi. 2 yıldır Türkiye’de görev yapıyorum. Şu an Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bunu bana Başbakan Recep Tayip Erdoğan verdi. Bize çok büyük değer veriyor. Dinlere karşı saygısı çok fazla. Kendisini çok seviyoruz. 2 yıllığına Yunanistan’a gelip bizi de ekonomik krizden çıkarıp Türkiye gibi güzel bir ülke haline getirse çok mutlu olacağız. Recep Tayyip Erdoğan yönetime geldi biz de rahat hareket ediyoruz." dedi.

Daha önce kiliselerin kapısından giremediklerini belirten Mitropolit Pater Sotirios Trambas, "Şimdi biz gelmeden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral kilisenin kapısını açtırıyor. Çok şaşkınım. İlk defa bir Belediye Başkanı samimi olarak ve güler yüzüyle bizi karşılıyor. Başkan’ın kendisini tebrik ediyorum. Çok çok memnunuz. Eğirdir bir cennet, eminim ki bu güzelliklerden herkes istifade ediyordur.” dedi
Dünya çapında din adamlarının şu anda burada olduğunu söyleyen LTS Şirketi Tur Rehberi Maria Çapar, “Daha önceki yıllarda geldiğimizde buradan mutsuz ayrıldık. Kilisenin durumu içler acısıydı. Şimdi daha güzel bulduk. Daha temiz bulduk. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Her geldiğimizde daha güzel görüyoruz. Cennet kadar güzel bir yer. Daha önce bizi hiçbir Belediye Başkanı böylesine candan karşılamadı. Böyle değer verildiğini görünce ilerleyen zamanlarda daha da geniş kapsamlı ziyaretler olacaktır.” dedi.
Eğirdir Yeşilada Mahallesi’ndeki Ayastefanos Kilisesi hakkında bildiklerini aktaran Mitropolit Trambas, "Kilise 1846 yıllarında 1. Abdulhamit döneminde yapıldığı biliniyor. Ada camisi de önceden kilise idi. Ada camisiyle kilise arasında bir tünelin olduğu biliniyor. Kilisenin asıl günü 1 Temmuz’dur. Buranın ithaf edildiği Aziz’in yaralı ve hastalara mucizeler yarattığına inanılıyor. Hıristiyan dininin manastırı olarak bilinen kilisenin karşısında önceden rahibelerin eğitim gördüğü bir okulda yer alıyordu." dedi.
Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Memleketimiz ve varlıkları bize emanettir, emanete hıyanet yoktur. İslam dini sevgi ve hoşgörü dinidir. Bizler sizleri ve bütün insanları seviyoruz. İnsanın eti yenmez, derisi giyilmez. İnsanların birbirleriyle barışık olması lazım. Eğirdir’imize her zaman bekliyoruz." dedi.
Sabah erkenden bir grup geldiğinde ayin yapılmasının uygun olup olmayacağını soran Pater Sotirios Trambas’a Başkan Özmeral; Kilisenin kapısı sürekli açık tutuluyordu. Tedbir bakımından kilit takılmıştır. Görüldüğü gibi bu kapı herkese açıktır. Bundan emin olabilirsiniz." şeklinde cevap verdi.