Şahin: Özelleştirme Olmaması İçin Hukuki Mücadelemizi Vereceğiz

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun şeker fabrikalarında B ve C portföylerinde bir iki hafta içinde ihaleye çıkılacağını bildirmesi, Şeker İş Elbistan Şubesi Başkanı İsmail Şahin tepkisine neden oldu.

Şahin: Özelleştirme Olmaması İçin Hukuki Mücadelemizi Vereceğiz
Şahin, "Elbistan Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmemesi için sendika olarak hukuki mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz." diye konuştu.
Özelleştirme çalışmalarıyla ilgili olarak Görüş belirten Şeker-İş Sendikası Başkanı Şahin, "Türk Şeker Sanayi’ne ait bugün 10 fabrika B ve C portföylerinde ihaleye çıkarılacak. Daha önce de bu fabrikalar özelleştirme kapsamında idi. Özelleştirmenin durdurulması için açılan davalar neticesinde Yargıtay, özelleştirme şart namesini gerekçe göstermiş ve iptal kararı vermişti. Özelleştirme İdaresi, yeniden şart name hazırlayarak, bu fabrikaları yeniden satışa sunmayı düşünmektedir. Tabi ki bu da böyle kolay olmayacak. Bizde sendika olarak netice alana kadar mücadelemizi dün olduğu gibi bugünde devam ettireceğiz." ifadesini kullandı.
Başkan Şahin, "Özelleştirmenin bu şartlarda yapılması demek, bu fabrikaların yüzde 90’ının kapanması demektedir. Kapandığı zaman da bölge ekonomisinin, yöre ekonomisinin, Türkiye’nin menfaatinin olmayacağını daha önce de söyledik, şimdi de söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Burada sadece işçiler kaybetmeyecek, aynı zaman da çiftçiler, besiciler, petrolcüler, nakliyeciler, çapacılar, çalışanlar kısacası hepsi kaybedecek. Bu bölgede yaklaşık 500 bin ton pancar yetiştiriliyor. Tabi ki bu emek demek istihdam demektir. Bu pancar, bu fabrikada işleniyor. 60 bin ton şeker, 110 bin ton küspe, 15 bin ton melas ve bunun yan girdileri ile birlikte bölge ekonomisine katkısı 150 milyon liradır. Bu gelirden bu ülke, bu bölge insanı mahrum kalacaktır." görüşlerini dile getirdi.