Rusya`da Gribe Yakalanan Cumhurbaşkanı, Kayseri Programını İptal Etti

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 3 günlük Kayseri programının sağlık sorunları nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Yıldız, Cumhurbaşkanı Gül’ün Rusya gezisi sırasında gribal enfeksiyona yakalandığını bu yüzden 3 gün istirahat edeceğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün, bugün Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Kayseri’ye gelmesi bekleniyordu. Gül, yine bu akşam AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş’ın oğlunun düğününe katılacaktı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Kayseri programının sabah saatlerinde iptal edildiği belirtildi. Gül’ün gribal enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle Kayseri programı ve önümüzdeki 2 gün içinde katılacağı programların iptal edildiği duyuruldu.
Kayseri Erciyes Dağı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gül’ün programıyla ilgili gazetecilere bir açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Gül’ün Rusya gezisi sırasında gribal enfeksiyona yakalandığını belirten Yıldız, "Cumhurbaşkanımız sağlık koşulları elvermediği için Kayseri’ye gelemiyor. Kendileri 3 gün boyunca istirahat edecek.” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İstanbul’da dinleneceği açıklandı.