Ktü`de Kayıt Yaptıran Öğrencilere "terör" Uyarısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi`ne (KTÜ) yeni kayıt yaptıran öğrencilere, polis tarafından dağıtılan broşürle terör örgütlerine karşı uyarıldı.

Ktü`de Kayıt Yaptıran Öğrencilere 'terör' Uyarısı
Trabzon Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürde, KTÜ`ye yeni kayıt yaptıran öğrencilere, terör örgütlerinin eleman kazanmada kullanılan yöntemler anlatılıyor. ``Yanlış Tercih Tüm Doğruları Götürür`` başlıklı broşürlerde, ``Uygun kişinin aranması, hakkında bilgi toplanması, kişi tespit edildikten sonra ailevi yapısı, ekonomik düzeyi, memleketi, siyasi fikrinin analizi yapılarak ilk yaklaşımlar ve ilişkiler başlatılır. Bireyin grup içerisine çekilmesi; Herinsanın hayatta karşılıksız bir sevgiye, karşılıksız bir ilgiye ve samimiyete ihtiyacı vardır. Terör örgütü militanları, saflarına çekmeyi planladıkları kişiyle, sözde karşılıksız arkadaşlık ve dostluk ilişkisi kurarlar. Hedef genç, arkadaş toplantısına, tanışma çaylarına, tiyatro, sinema, konser gibi davetlere götürülür. Ekonomik yönden sıkıntıda ise burs yardımı, kalacak yer temini, kitap, hatta para yardımı yapılarak kişiye yaklaşırlar. Böylece genç olduğu gibi kabul edildiği, kendisine değer verildiğihissine kapılır ve kendisini senaryosu, sahnesi, oyuncuları önceden ayarlanmış bir terör örgütünün içerisinde bulur. Bireyin tutumlarında operasyon yapılması; Daha sonra grup içerisine alınan öğrenciye karşı, paravan derneklerde ki faaliyetler, piknik gezileri ve sözde kültürel faaliyetler ile yerini daha sıcak ilişkilere bırakacak bir tutum oluşması ve ferdin fikir ve düşünceleri açısından da bir yaklaşıma sağlanmaya çalışılacak" ifadeleri yer aldı

Broşürde genç üniversitelere seslenen polisin, "Terör örgütleri, ideolojileri uğruna militanlarını ölmeye hazır hale getirebilmek için, o kimsenin kişiliğini bedeninden ayırmaktadır. Diğer bir ifadeyle, onun kendi gerçek kişiliğine sahip olmasını önlemektedir. Unutulmamalıdır ki; terör örgütlerinin en büyük kaynağı insandır. Kendisine hedef olarak genç kesimi seçen terör örgütleri, özellikle lise ve üniversite çağındaki gençleri hain emelleri doğrultusunda terörist eylemlere yöneltme amacı taşımaktadır.Gençlere yıkıcı değil yapıcı, bölücü değil, bütünleştirici olmak yakışır. Hayatınızın baharında sizleri karanlıklara çekmek isteyen terör örgütlerinin sinsice hazırlanmış tuzaklarına düşmeyin" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan broşürlerden 10 bin adet dağıtıldığı öğrenildi.
Kaynak: İHA