Vali Harput: Hanlar Bölgesi Balibey Han ve Surlarla Bütünleşecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Hanlar Bölgesi`nin yolun karşı tarafında bulunan Balibey Han ve surlarla bütünleşmesi için çalıştıklarını söyledi.

Vali Harput: Hanlar Bölgesi Balibey Han ve Surlarla Bütünleşecek
Harput, "Konuyu Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ile de paylaştık. Kendi özel bir kanun tasarısı ile kentsel tasarım ve düzenleme ile ele alınabileceğini belirtti. Bursa’nın gerçek bir tarih kenti olmasının bir eseri olacak diye düşünüyorum." dedi.

Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın artık turizmi ön plana alması gerektiğini belirterek, başta turizmciler olmak üzere, herkesin elini taşın altına koymasını istedi. Kentin bu zamana kadar sanayi tekelinde kaldığına dikkat çeken Vali Harput, 2023 hedefi olan 5 milyon turist için yoğun bir çalışma içinde olduklarına dikkat çekti.

Çelik Palas Otelinde basın mensupları ile bar araya gelen Vali Harput, kenti ülkenin yüksele yıldızı yapmaya çalıştıklarını anlattı. Dünyadaki turizm pastasından Bursa’nın da hak ettiği payı alabilmesi için tarih, termal su, Uludağ, yeşil ve denizi ile Bursa’yı turizmin yeni cazibe merkezi yapmaya çalıştıklarını anlatan Vali Harput, "Ancak bu sadece bizlerin çabası ile olmaz. Başta turizmciler olmak üzere kentte yaşayan herkesin elini taşın altına koyup üzerine düşeni yapması ile mümkündür. Yani biz bu işte varız diyorsak oyunu kuralına göre oynamalıyız. Eğer biz bu işte yokuz diyorsak o zaman kenara çekiliriz. Bu da olmayacağına göre artık herkes gerekeni yapmalı."dedi.

Aynı zamanda Bursa’nın gözde turizm merkezlerinden olan Uludağ’ı 12 ay kullanılır hale getirmek için çalıştıklarını anlatan Harput, ``Uludağ`ı 12 ay kullanmak en büyük amacımız. Burayı bir kongre turizm merkezine dönüştürmeyi düşünüyoruz. Yine termali de hem sağlık, hem de turizme hizmet etmek için projelerimiz sürüyor.`` dedi. Vali Harput, bu doğrultuda yaptıkları çalışmalar kapsamında 2011 yılında 5 fuara katıldıklarını belirtti.


"BURSA FİLM SETİNE DÖNÜYOR"
Bunun yanında Bursa’da birçok film ve belgesel çekimine ev sahipli yaptıklarını anlatan Vali Şahabettin Harput, şunları söyledi: ``Antalya`da bir film toplantısına katıldık. Bursa’da kentin tanıtımı amacıyla yerli ve yabancı kanallardan olmak üzere 2011 yılı içinde çoğunluğu belgesel olmak üzere film ve dizi seyahat ve haber programı olmak üzere toplam 31 prodüksiyon şirketleri tarafından çekimler yapıldı. Halen devam eden 7 film projesi var.``
Bursa’yı tarih ve turizm alanında daha yüksek seviyelere çırakma amacında olduklarını anlatan Vali Şahabettin Harput, diğer projelerini ise şöyle sıraladı: ``Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi, Türkiye Yüzer Sergisi, İstanbul-Bursa Sağlık Turizmi Konferansı, 8. Türk-Macar Balneoloji Toplantısı, Amerika-Chicago 4. Global Dünya Sağlık Turizm Kongresi ve Fuarı, Dağyenice Termal Tatil Köyü Projesi, Türkiye Sağlık Turizm Rehberi, Evliya Çelebi Yılı Etkinlikleri, Anıtsal Köy Çeşmeleri, Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turnuvası, Uludağ Economic Forum ve Bursa Kongre Ziyaretçi Bürosunun kuruluşu ve çalışmaları gibi.”

"HANLAR BÖLGESİ SURLARLA BULUŞACAK"
Vali Harput, ayrıca Hanlar Bölgesinin yolun karşı tarafında bulunan Balibey Han ve Surlarla bütünleşmesi konusunda çalışmalarının olduğunu belirterek, “Konuyu Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ile de paylaştık ve kendileri de bunu kabullenerek, bura ile ilgili özel bir kanun tasarısı ile belki bir kentsel tasarım ve düzenleme ile ele alınabileceğini belirtti. Bursa’nın gerçek bir tarih kenti olmasının bir eseri olacak diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı.