Vali Büyük, Bin 500 Kişiyle Afrika İçin Sms Attı

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) iftarına katılanlar Başkan Hasan Alişan’ın çağrısı üzerine toplu SMS ile Afrika’ya yardım gönderdi.

SMS`le bağışa Sakarya Valisi Mustafa Büyük olmak üzere iftarda bulunan yaklayık bin 500 kişi katıldı.
SESOB geleneksel iftar programı önceki akşam Sapanca Özkum Tesislerinde gerçekleştirildi. İftara Vali Mustafa Büyük, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, Marka ve KOSGEB yetkili ve uzmanları, SGC Başkanı Sezai Matur, siyasi partilerin temsilcileri, Belediye Başkanları, kaymakamlar, bürokratlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, eski milletvekili Recep Yıldırım, mesleki federasyon başkanları, diğer illerin birlik başkanları, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri, SESOB’a bağlı oda başkanları ve yönetimleri ile çok sayıda esnaf ve sanatkar katıldı.
İftarda konuşan Alişan, Somali başta olmak üzere Afrika’da yaşanan açlık, susuzluk ve kıtlık dramına karşı yüreklerin parçalandığını ifade ederek, "Bu drama karşı insanlık görevimizi yerine getirmek, Başbakanlığımızın başlattığı insani yardıma bir nebze de olsa katkı sunmak adına Birliğimizce yardım kampanyası başlatılmıştır. Birliğimiz, odalarımız, esnaf ve sanatkarlarımızla bölgeye yardım elimizi uzatmayı istiyoruz." dedi.
Başkan Alişan, iftara katılanlardan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve Kızılay’ın başlattığı Afrika`ya destek çağrılarına uymalarını istedi ve SMS ile bağış yapılması çağrısında bulundu. 5 lira karşılığı olan SMS’le yardımda bulunan Başkan Alişan’ın bu çağrısında protokol üyeleri başta olmak üzere diğer tüm misafirler katıldı.