Uşak Ticaret Borsası’ndan Afrika İçin Yardım Çağrısı

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan, Afrika’da yaşanan insanlık dramının yaralarının bir nebze olsun sarılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde başlatılan yardım kampanyasına üyelerden destek istedi.

Afrika’da son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Buruni’de insanların açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan, « Afrika’ya yardım elimizi uzatmak zorundayız » dedi

Yaşanan drama duyarsız kalmanın bir insanlık ayıbı olduğunu da belirten Aydoğan, TOBB’un önderliğinde başlatılan yardım kampanyasına başta oda ve borsa üyeleri ile birlikte tüm duyarlı vatandaşların katılması gerektiğini belirtti.Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın, özellikle çocukların, kuraklığında etkisiyle kronik açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan, ‘Afrika’da yaşamaya çalışan insanlara bu zor günlerinde yardım etmemiz boynumuzun borcudur. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu mübarek Ramazan ayında, Afrika’ya hem oda ve borsalarımız olarak hem üyelerimizle hem de isteyen vatandaşlarımızca yardım elinin uzatılması gerekmektedir. TOBB olarak, Türkiye İş Bankası AŞ TOBB Şubesi nezdindeki ‘TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı’ adı altında 4375-333 numaralı TL hesaba (IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33) üyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımız yardımlarını 1 ay süre ile yatırabileceklerdir. Uşak Ticaret Borsası olarak bütçemiz doğrultusunda desteğimiz tamdır. Burada toplanan bağış tutarları Ankara Valiliği’nin denetiminde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hesabına aktarılacaktır’ dedi.
Kaynak: İHA