Fedakar Anne, Çocuğunun Yaşaması İçin Karaciğer ve Böbreğini Verdi (özel)

Çocuklarından birini karaciğer yetmezliğinden kaybeden acılı anne, geride kalan ve ağır hastalıkları olan tek çocuğunu hayatta tutabilmek için fedakarlıklarla dolu bir mücadele ortaya koyuyor.

Fedakar Anne, Çocuğunun Yaşaması İçin Karaciğer ve Böbreğini Verdi (özel)
Yıllar önce çocuğuna karaciğerini veren anne, böbrek yetmezliği teşhisi konulan çocuğunu bu kez de böbreğiyle yaşama bağladı.
Cevdet ve Emine Erdoğan çiftinin iki çocuğuna bebeklik döneminde siroz hastalığı teşhisi kondu. İlk çocuğu Erkan Erdoğan’a 1992’de annesinden alınan karaciğer nakledildi. Fakat ağabeyi ile aynı kaderi paylaşan Gülcan onun kadar şanslı değildi. Tedavisi süren ve nakil sırası bekleyen Gülcan, zor şartlara dayanamayarak altı yaşında hayata veda etti.
Karaciğer naklinden sonra hayatına sağlık bir şekilde devam eden Erkan Erdoğan, 2002 yılında böbrek yetmezliği teşhisi ile ikinci şoku yaşadı. Kızını karaciğer yetmezliğinden kaybeden oğluna da karaciğerinin bir kısmını veren anne, hiç düşünmeden böbreğini de vermeyi kabul etti. Gerekli tetkikler yapıldı ve böbreğin Erkan için uygun olduğu haberi geldi. Aile bu güzel habere çok fazla sevinemedi. Çünkü doktorlar, kritik bir nakil işlemi gerçekleşeceğini ve vücudun böbreği kabul etmeyebileceği uyarısında bulundu. Yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından Erkan’a annesinin böbreği nakledildi.
Ameliyat olmadan önce 7 ay diyalize gittiğini dile getiren Erkan Erdoğan, “Annem sayesinde şuan çok iyiyim. Allah ondan razı olsun. Yeniden hayata döndüm. Şimdi çok mutluyum. Enfeksiyon kapmamaya çalışıyorum. Allah bütün hastalara şifa versin.” dedi.
Anne Emine Erdoğan, oğlunun yakalandığı Akdeniz ateşi hastalığının böbrek yetmezliğine neden olduğunu belirtti. Bir evladını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, “Kızıma da karaciğerimi vermek istedim. Fakat bir kere veriliyormuş izin vermediler. Kızım organ sırası beklerken vefat etti. Oğlum normal yaşamına döndü derken, bu sefer de böbrek yetmezliği baş gösterdi. Hiç düşünmeden böbreğimi verdim." diye konuştu.
Ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen anne Emine Erdoğan, "Erkan’ın enfeksiyon kapmaması gerekiyor. Kritik bir 6 ay var önümüzde. Hastaneye gidip, geliyoruz. Otobüse binemiyor. Bu aşamayı da atlatırsak sorun kalmayacak. Fakat, maddi sıkıntılarımız zorluyor. Çocuk çalışamıyor, ben işten çıktım. Eşim de damar tıkanıklığı var. Üçümüz de evdeyiz. Bir gelirimiz yok.” şeklinde konuştu.
Bacağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle çalışamayan baba Cevdet Erdoğan ise haftada 2 kez oğlunu hastaneye götürdüğünü, maddi imkanının kısıtlı olduğunu dile getirdi. Oğlunun enfeksiyon kapmaması gerektiğini, onun için otobüste yolculuk yapamadığını kaydeden Erdoğan, hayırseverlerden yardım istedi.