Beşiktaş: 2 - Ergotelis: 1 Kartal, komşuyu rahat geçti

Yeni sezon hazırlıkları için Hollanda'da bulunan Beşiktaş, özel maçta Yunanistan temsilcisi Ergotelis'i Tomas Sivok ve Mehmet Aurelio'nun golleriyle 2-1 mağlup etti. Portekizli Teknik Direktör Carlos Carvalhal, Siyah-Beyazlıların başında çıktığı ilk maçtan galip ayrıldı.

Beşiktaş: 2 - Ergotelis: 1 Kartal, komşuyu rahat geçti
Yeni sezon hazırlıklarının 3. etabına Hollanda'da devam eden Beşiktaş, Yunanistan'ın Ergotelis takımını 2-1 mağlup etti. Almanya'nın Köln şehrinde oynanan karşılaşmayı 4 bine yakın gurbetçi izledi. Taraftarlar, 90 dakika boyunca takımlarını coşkulu şekilde destekledi. Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu için tribünler pankart açtı ve özgürlük istedi. Karşılaşmayı yönetici Cengiz Zülfikaroğlu da izledi. Müsabakaya Beşiktaş hızlı başladı. 3. dakikada Ekrem Dağ'ın sağ taraftan yaptığı ortayı, defans kale önünde uzaklaştırdı. 42. dakikada Simao'nun kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Sivok, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. İlk yarı Siyah-Beyazlı takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Kartal, ikinci yarıda da oyunun hakimiydi. 46. dakika sağdan yapılan köşe vuruşunda defanstan seken topa kafayla vuran Mehmet Aurelio, farkı ikiye çıkardı: 2-0. İki farklı yenik duruma düşen Yunan ekibi Ergotelis, tehlikeli ataklarla Beşiktaş kalesini yokladı. 73. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda kafaya iyi yükselen Nikolaos, topu sol kale direğinin dibinden ağlara gönderdi: 2-1. ilerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, maçı 2-1 kazandı. Bu arada Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Tayfur Havutçu'nun yerine vekaleten görev yapan antrenör Carlos Carvalhal yönetimindeki ilk maçında galip geldi.

BEŞİKTAŞ: 2 ERGOTELIS: 1

BEŞİKTAŞ: Cenk 6, İsmail 5, Ekrem 5, İbrahim Toraman 4 (Dk. 84 Egemen?), Sivok 7, Mehmet Aurelio 7 (Dk. 63) Ernst 5), Guti 5 (Dk. 46 Quaresma 6), Fernandes 7, Almeida 6 (Dk. 71 Holosko 4), Bebe 6, Simao 6 (Dk. 82 Veli ?).

ERGOTELİS: Pirson 5, Gialousis 5, Shashiashvili 4 (Dk. 71, Brouno 3) Hieblinger 6, Oliseh 5, Gilberto 6, Silva 5, Jiovanovic 4 (Dk. 71 Georgios ?), Romano 6, Koutsianikoulis 4 (Dk. 65 Nikolaos 7), Budimir 6

GOLLER: Dk. 42 Sivok, Dk. 46 Mehmet Aurelio / Dk. 73 Nikolaos

SARI KARTLAR: Fernandes / Georgios

HAKEMLER: Christian Bondoretti 5, Marc Fromel 5, Bejamin Bloser 5

STAT: SüdStadion Köln

Ben varmışım gibi çalışın

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Tayfur Havutçu'nun yerine vekaleten Carlos Carvalhal'in göreve gelmesi Siyah-Beyazlı futbolcuları çok fazla etkilemedi. Portekizli çalıştırıcının, Avusturya kampına gelip Havutçu ile birlikte toplantılar yapması ve futbolcularla diyalog kurması "zaten teknik ekibin içindeydi" düşüncesiyle karşılandı. 45 yaşındaki tecrübeli hoca, aktif olarak saha içinde bulunsa da, tüm bilgiler Havutçu'ya sürekli gidiyor. Havutçu, son olarak kendisini ziyarete gelen Menajer Tuncay Yanık ile futbolcular İbrahim Toraman ve Rüştü Reçber'le tüm takıma mesaj gönderdi.

"Takımın başında ben varmışım gibi çalışın ve Beşiktaş'a hak ettiği değeri verin." diyen genç hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen sezondan bu yana iyi bir grup olduk. Eksiklerimiz vardı, bunların büyük çoğunluğunu da tamamladık. Artık başarıya ulaşmak sizin ellerinizde. Bizim bir sezon boyunca ne yapacağımız belliydi. Belirlediğimiz hedeflerden hiçbir şekilde şaşmadan yolunuzda emin adımlarla yürüyün." Takımın gelişimi hakkında tüm detayları öğrenen Havutçu'nun tek sıkıntısı maçları canlı izleyememek. Takımın saha içindeki fiziksel durumunda ve mücadeleci yönünde bir aksama olmayacağını düşünen Beşiktaş'ın hocası, taktiksel anlamda oyuncuların birbiri ile uyumunu saha içinde görmenin yerini hiçbir detaylı analizin tutmadığına inanıyor. Maçları sonradan izlese de talebelerinin saha içindeki uyumunun ne düzeyde olduğunu saha içinde bulunmadan anlamanın zorluğundan yakınıyor. Carvalhal'in birikimlerinin takıma olumlu yansıyacağını ve kendisi ne düşünüyorsa aynı şekilde Portekizli çalıştırıcının da uygulayacağını menajer Yanık üzerinden futbolculara aktaran Havutçu, "Umarım en kısa zamanda yanınızda oluruz. Bize vereceğiniz en güzel moral saha içinde göstereceğiniz başarı olacaktır. Bu ekibin o başarıyı göstereceğinden de şüphem yok." diye konuştu. Bu arada UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş'la eşleşen Alania Vladikavkaz, devam eden Rusya 2. Ligi'nde 39 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Williams" href="https://www.beyazgazete.com/deron-williams.html">Deron Williams formayı giydi, sıra Kobe Bryant'ta

Beşiktaş, NBA takımlarından New Jersey Nets'ten Williams" href="https://www.beyazgazete.com/deron-williams.html">Deron Williams'ı kadrosuna kattı, rotasını Kobe Bryant'a çevirdi. Kartal, NBA'in efsane isimlerinden Bryant'ı da renklerine bağlamak için oyuncu ve menajeri Rob Pelinka ile görüşmelere başladı. Transferi kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte basketbol şube sorumlusu Şeref Yalçın yürütüyor. Başkan Demirören yapılan ilk görüşmenin gayet olumlu geçtiğini, yaptıkları teklifin cevabını beklediklerini söyledi.

Beşiktaş: 2 - Ergotelis: 1 Kartal, komşuyu rahat geçti