Ortadoğu’nun En Büyük Hayvanat Bahçesinde İkiz Aslan Doğdu

Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’ne yeni doğumların ardından iki aslan yavrusu katıldı.

Ortadoğu’nun En Büyük Hayvanat Bahçesinde İkiz Aslan Doğdu
İlk defa aslan doğumunun gerçekleştiği hayvanat bahçesinin yeni üyelerinin isimleri anketle belirlenecek.
Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’ndeki Zeyna ve Sino isimli aslanların, ikiz yavrusu oldu. Gaziantep’te ilk kez gerçekleşen aslan doğumu sonrasında, 3 aylık olan ikiz yavrular basına tanıtıldı. Bakıcılarının kucağında getirilen yavru aslanlar, yerlerinde duramayarak herkesi güldürdü.

Gaziantep’teki hayvanat bahçesinde ilk defa aslan yavrusu dünyaya geldiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Son derece sevimli iki aslan yavrumuz oldu. Birisi erkek, birisi dişi olan yavrularımız 3 aylık. Bunların isimlerinin konma işini de ziyaretçilerimize bıraktık. Ne isim verileceğini genellikle çocuklarımıza soracağız. Bunun için bir anket formu yaptık.” dedi.
Hayvanat bahçesinin sadece büyüklüğü ile değil temizlik olarak da Türkiye sınırlarını aştığını kaydeden Güzelbey, “Avrupa’nın bile en temiz hayvanat bahçelerinden biri olma konumunda. Şu ana kadar 2011 yılı içinde ilk 7 ayda 1 milyon ziyaretçi gezdi. Bu da çok ciddi bir rakam. Zannediyorum ki sene sonuna kadar bu rakam 2 milyona yaklaşacaktır. Önümüzdeki sene de hedefimiz 2,5 milyon ziyaretçinin gelmiş olması. Ziyaretçilerimiz, sadece Gaziantep’ten değil, Türkiye’nin her tarafından ve komşu ülkelerden gelmektedirler. Gaziantep’in değişen ve gelişen vizyonuna hayvanat bahçesi de ayrı bir özellik katmaktadır.” diye konuştu.