Bursa İş Dünyasından 'yeni Anayasa' Vurgusu

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Hayati Canlılar, "Seçilmişlerin kişisel kavgaları ve siyasi görüş ayrılıklarını ideolojik körlükleri bir kenara bırakarak milletimizin bekası için ehemmiyeti büyük olan yeni anayasa iradesini ortaya koymalarını bekliyoruz.

" dedi.

BUGİAD, geleneksel iftar yemeğinde işadamlarını buluşturdu. Elegans Düğün Salonları'nda düzenlenen iftara; Vali Yardımcısı Mustafa Güney’in yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı Celal Sönmez, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Baro Başkanı Zekeriya Birkan, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve davetliler katıldı.

Açılış konuşması yapan BUGİAD Başkanı Hayati Canlılar, milletin yeni bir anayasa istediğine dikkat çekerek, "Ancak bunun ortak akıl ve mutabakat ile toplumun bütün kesimleri ile beraber yapılmasını istemektedir. Bizler de iş dünyasının temsilcisi olarak demokratikleşme ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilir olması ve kurumsallaşması adına yeni anayasanın TBMM'nin öncelikli gündemi olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Hayati Canlılar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aziz milletimiz yapılan olumlu işleri takdir ettiği gibi son seçimle yeni Meclis'in her vekiline yeni sorumluluklar yüklemiştir. Seçilmişlerin kişisel kavgaları ve siyasi görüş ayrılıklarını ideolojik körlükleri bir kenara bırakarak milletimizin bekası için ehemmiyeti büyük olan yeni anayasa iradesini ortaya koymalarını bekliyoruz."
BTSO Başkanı Celal Sönmez de, bu gecenin kendisi için unutulmaz bir anı olarak kalacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Ramazan’ın rahmet ikliminde birlik ve beraberlik içinde çok güzel işler yaptıklarını anlattı.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise, işadamlarından başta Somali olmak üzere fakirlere yardımcı olmalarını istedi. Güney, Ramazan’ın bereketi ile geldiğini belirterek, "Ancak Ramazan her yerde bereketli değil. Somali başta olmak üzere Afrika ülkelerinde yoksulluk mevcut bu nedenle iş adamları olarak yardımseverliğimizi göstermeliyiz." dedi. Güney, ardından Afrika’ya yardım için açılan kısa mesajı açıklayarak işadamlarından yardım yapmalarını istedi.

Konuşmaların ardından BUGİAD’ın tanıtıldığı kısa film gösterisi sunuldu.