Beyoğlu Mis Sokak Esnafı Belediyeyi Protesto İçin Bir Günlük Kepenk Kapattı

Beyoğlu Mis Sokak esnafı belediyenin masa sandalye uygulamasını protesto için bir günlük kepenk kapattı.

Beyoğlu Mis Sokak Esnafı Belediyeyi Protesto İçin Bir Günlük Kepenk Kapattı
Sokak içinde basın açıklaması yapan esnaf, ardından Beyoğlu Belediyesi’ne yürüdü. Çevik kuvvet belediye önünde geniş güvenlik önlemi alırken esnaf temsilcileri belediye başkanı ile görüştü.
Beyoğlu Belediyesi’nin masa sandalye uygulamasını protesto eden İstiklal Caddesi Mis Sokak esnafı 1 günlük kepenk kapattı. Bar, büfe ve cafeteryalar kepenklerinin üzerine ‘Kapattık. İBB ve Beyoğlu Belediyesi’ni işgaliye uygulamalarını protesto için bir günlük kepenklerimizi kapattık. Mis Sokak Esnafı’ yazılı afişler astı.
Sokak ortasında toplanan grup adına bir açıklama yapan Ahu Yükselen, 20 Temmuz 2011 günü Beyoğlu Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekibi ile birlikte, Beyoğlu’nun bütün önemli sokakları gibi Mis Sokak’a da gelerek sorgusuz sualsiz, hiçbir tebligatta bulunmadan işgaliye ruhsatı dahilindeki masa ve sandalyelerini kaldırdığını söyledi.

Sonrasında yaşanan gelişmeleri aktaran Yükselen, ticari hayatlarını ve yaşam biçimlerini yok ettiğini öne sürdüğü bu uygulamalar karşısında bir gün için kepenk kapatarak tepkilerini göstereceklerini ifade etti.
Basın açıklamasının ardından yaklaşık yüz kişilik grup İstiklal Caddesi üzerinden Beyoğlu Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş boyunca ‘Esnaf burada belediye nerede’ şeklinde sloganlar attı. Grubun belediyeye yürüyeceğini önceden haber alan çevik kuvvet belediye önünde geniş güvenlik önlemi adığı gözlendi. Belediye önüne gelen grup burada bir süre slogan attı. Polis, esnafı temsilen bir grubun içeri girmesine izin verdi. Yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından belediyedeki esnaf temsilcileri dışarı çıktı. Başkanla yaptıkları görüşmeyi aktaran Ahu Yükselen, Başkanın 3 masa konulması gereken yere 6 masa konulmasından çok şikayet aldığını söyledi. Başkanın bir yapılandırmaya gideceklerini ancak bununla ilgili bir tarih vermediğin ifade eden Yükselen, “Bir düzenlemeye gideceklerini ama biraz zaman gerektiğini söyledi. Herkes personelini azaltıyor. Satış yapamıyoruz. Başkan çoğu yerin resmini gösterdi. ‘Ben 6 masalık yer verdim insanlar sokağı parsellemiş’ diye tepki gösterdi. Zabıtanın bir çok konuda uyardığını ancak işletmelerin buna riayet etmediğinden yakındı. En kısa zamanda sokağı ziyarete geleceğini söyledi.” Şeklinde konuştu. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Bu arada eylem öncesinde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın Galata esnafı ile Galata Kulesi’nde görüşme yapacağı duyumunu alan Mis sokak esnafı Başkanla görüşmek için Galata Kulesi’ne geldi. Mis sokak esnafının geldiğini haber alan Beyoğlu Belediye Başkanı, Galata Kulesine gelmekten vazgeçti. Başkan kendisini bekleyen Galata esnafını bir minibüsle aldırarak belediyeye getirtti. Gazetecilerin görüntü almasından rahatsız olan bazı esnaflar basın mensuplarına tepki gösterdi. Görüşmeye gelen esnaf, kendilerinin masa sandalye için gelmediklerini, Galata Kulesi civarında sabahlara kadar gürültü yaparak oturanları görüşmek için geldiklerini söyledi.