İnterpol tarafından aranan kişi İzmir'de yakalandı

İzmir'de İnterpol tarafından aranan bir kişi, terör örgütüyle bağlantısı bulunduğu ve Afganistan'daki örgüt kamplarında eğitim gördüğü iddiasıyla yakalandı.

İnterpol tarafından aranan kişi İzmir'de yakalandı
İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İnterpol tarafından aranan Lübnan uyruklu Hüseyin El Malla'nın, İzmir'de bulunduğu bilgisi üzerine takip başlattı. Ekipler, El Malla'yı İzmir'de yakalayarak gözaltına aldı. El Malla'nın Almanya'da yaşadığı, Afganistan'daki kamplarda kalarak eğitim gördüğü, Avrupa'da terör eylemi yapma ihtimalinin kuvvetli olması nedeniyle İnterpol tarafından 2008 yılından bu yana arandığı öğrenildi. Gözaltında tutulan El Malla ile ilgili İnterpol'e bilgi verildiği, iadesi ya da serbest bırakılması yönünde yetkililerden bilgi beklendiği bildirildi.

EYLEM HAZIRLIĞI İDDİASI
Habertürk'ün haberine göre, Lübnan doğumlu olan ve hiçbir ülkenin vatandaşlığına sahip olmayan 26 yaşındaki El Malla'nın, Almanya tarafından en tehlikeli terörist ilan edilen Eric Breininger'in de yakın arkadaşı olduğu belirtiliyor. Sonradan Müslüman olan ve radikal görüşleriyle bilinen Breininger'in, 2010 yılının Nisan ayında Pakistan-Afganistan sınırında öldürüldüğü iddia edilmişti.

RADİKAL İSLAMCI GRUPLARA KATILMIŞ
El Malla'nın 2007 yılında Pakistan-Afganistan sınırında radikal İslamcı örgüt İslami Cihad Birliği'ne katıldığı ileri sürüldü. Bild gazetesi, El Malla'nın, Almanya'da terör eylemi hazırlığında oldukları gerekçesi ile hapis cezasına çarptırılan ve "Sauerland Grubu" olarak bilinen kişilerle de yakın bağlantısı olduğunu yazmıştı. El Malla'nın hakkında 2008 yılından bu yana uluslararası yakalama emri bulunuyordu. İzmir'de tutuklanan El Malla'nın önümüzdeki günlerde iadesinin gerçekleşeceği bildirildi.