Bayram kutlama mesajları

Bayram mesajları bu bayramda da sitemizde yayınlanıyor. Bayram mesajları büyük ilgi görürken birbirinden anlamlı bayram mesajları da SMS olarak kullanılıyor.

Bayram kutlama mesajları
Bayram mesajları bu bayramda da sitemizde yayınlanıyor. Bayram mesajları büyük ilgi görürken birbirinden anlamlı bayram mesajları da SMS olarak kullanılıyor.

Bayram mesajları bu yıl da geçtiğiz yıllarda olduğu gibi bayram kutlamalında sıklıkla kullanılıyor. Sevdiklerine SMS olarak ve dijital ortamda bayram mesajı gönderen vatandaşlar, en güzel mesajı seçmek için de büyük çaba sarf ediyor. Özellikle internetten ortamında bayram mesajları seçen vatandaşlar mesajı toplu olarak da gönderebiliyor. Birbirinden güzel bayram mesajları ise Beyaz Gazete’de yer alıyor. Siz de birbirinden güzel bayram mesajları için Beyaz Gazete’den faydalanabilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RAMAZAN BAYRAMI E-KART FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TURİZMCİNİN 9 GÜN BEREKETİ
Ramazan Bayramı ile birlikte gelen 9 günlük tatil turistik tesislere yaradı
Çeşme ve Kuşadası’ndaki tesislerin doluluk oranı yüzde 100’e yaklaşırken, İstanbul’a yakın Şile, Ağva, Adalar’da bile birçok tesis tamamen doldu.

RAMAZAN Bayramı’nda 9 günlük tatil fırsatı doğması, Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki turizm merkezlerine bayram bereketi yaşatırken, İstanbul’a yakın turistik tesislerin de tamamen dolmasını sağladı. Türkiye’de turizmin öncü merkezlerinden İzmir’in Çeşme ve Aydın’ın Kuşadası ilçelerinde, Ramazan Bayramı öncesi yapılan rezervasyonların tesislerdeki doluluk oranlarını yüzde 100’e yaklaştırdığı bildirildi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Çeşme’nin bu yıl çok iyi bir turizm sezonu geçirdiğini ve erken rezervasyonla birçok otelin Eylül sonuna kadar dolu olduğunu söyledi. Demir, Çeşme’deki tesislerin geçen yıl 370-380 bin tatilciyi ağırladığını, bu yıl ise rakamın 500 bine yaklaştığını belirterek, şöyle konuştu:

“Rezervasyonlara bakıldığında Çeşme’de ciddi bir yoğunluk var. Ramazan Bayramı için ağustos ayının ilk haftalarında yapılan rezervasyonlar ile hemen hemen hiçbir otelde yer bulmak mümkün değil. ÇEŞTOB olarak bu yoğunluktan çok mutluyuz. Yoğun talep Çeşme’nin kalitesini gösteriyor. Artık tatilin adresi Ege, İzmir ve Çeşme bölgesi oldu. Şu anda Çeşme’deki büyük ve küçük otellerde yer bulmanız mümkün değil, Eylül ayı sonuna kadar ilçede doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı.”

Demir, Çeşme’de turizmde son 5 yıldır iyi bir trend yakaladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Çeşme’de yabancı turist açısından yoğunluğu Polonyalı ve Alman turistler oluşturuyor. Çeşme 2012 yılında yüzde 70’i yerli turist olmak üzere yüzde 30’luk dış pazar ile yoluna devam edecektir. Çeşme’ye şu ana kadar 500 bin turist geldi. Bunu 600 bine çekmek istiyoruz. Gecelemede ise Eylül ayı sonuna doğru 900 bin rakamına ulaşacağına inanıyorum. Hedef ise geceleme sayısında 1 milyon 500 bin rakamını yakalamak.”

Kuşadası rekora koşuyor

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Ramazan Bayramı ile birlikte ortaya çıkan 9 günlük tatil fırsatının, Kuşadası turizmine hareketlilik getirdiğini vurguladı. Kuşadası’ndaki konaklama tesislerinin 9 günlük tatil dönemi için bayramın ilk üç gününü ve sonraki 4 günü kapsayan iki farklı paket program hazırladıklarını belirten İlbahar, “Bu paket programlar, büyük talep gördü ve Kuşadası Ramazan Bayramı için yerli tatilcilerin gözdesi haline geldi. Şimdiden bayram dönemi için yüzde 95 doluluk oranına ulaşan Kuşadası’nın, bayramda yüzde 100 doluluk oranı ile rekor kıracağına inanıyorum” dedi.

Halkın yüzde 83’ü bayramı evde geçirecek

MASTERINDEX araştırmasına göre, Türk halkının 83’ü bayramı evde geçirecek ve akrabalarını ziyaret edecek. Ramazan Bayramı için ortalama 515 lira bütçe ayrıldı. Bayram harcamalarının yüzde 38’i ise kredi kartıyla yapılacak. MasterCard tarafından yaptırılan MasterIndex araştırmasına göre, Türk halkının 83’ü bayramı evde geçirecek ve akrabalarını ziyaret edecek. Yüzde 66’lık kesim Ramazan Bayramı için herhangi bir bütçe ayırmazken, bütçe ayıracak olanların belirlediği ortalama rakam ise 515 lira oldu. Bu rakam 2010 yılı Ramazan Bayramı’nda 456 lira olmuştu.

Halkın yüzde 34’ü rtalama 515 lira bayram bütçesi ayırırken, bu oran yüksek gelir seviyesinde 600 lirayı aşıyor. Düşük gelir gruplarında 302 liraya geriliyor.

Ramazan ayında harcamalar arttı

Yapılan harcamaları da ölçümleyen araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 36’sının Ramazan ayında harcamaları arttı. Artış en fazla süpermarket ve bakkal harcamalarında görüldü.

Türkiye’nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde, 1000 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, halkın yüzde 83’ü bayramı evinde geçireceğini ifade ederken, halkın yüzde 14’ü bayramda tatile çıkacağını belirtti. Yüzde 3’lük kesim önce akraba ziyaretinde bulunup, ardından tatile gidecek. Yüzde 1’lik kesim ise önce tatile çıkıp ardından akraba ziyareti yapacak. Yanıtlar bölgesel bazda incelendiğinde ‘Tatile çıkacağım’ yanıtının en fazla yüzde 20 ile Marmara Bölgesi ve yüzde 19 ile Ege Bölgesi halkından geldiği görülüyor.

Ramazan Bayramı için ayrılan bütçeye yaşlara göre bakıldığında, 30-44 yaş grubundakilerin ortalama 580 lira ile bayram için en fazla bütçe ayıran kesim olduğu görülüyor.

Bayram bütçeleri bölgesel bazda incelendiğinde de Ege Bölgesinde yaşayan halkın ortalama 724 lira ile en fazla bütçe ayıran, Güney Doğu Anadolu halkının ise 390 lira ile en az bütçe ayıran kesim olduğu dikkat çekiyor.