Bahçeli, Protokol Değişikliği Nedeniyle 30 Ağustos Tebriklerine Katılmadı

Ramazan Bayramı`nın ikinci gününde CHP, MHP ile bayramlaştı.

CHP`nin kabul heyetinde Sözcü ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Parti Meclisi üyesi Ali Arif Özzeybek yer alıyor. MHP heyeti ise Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Yücel`den oluşuyor.

Ramazan Bayramı`nın, manevi değerlerin yüksek olduğu çok özel günler olduğuna dikkat çeken Karakaya, diğer taraftan milli açıdan önemli olan 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın kutlandığını ifade etti. İki bayramın aynı güne denk gelmesinin bir işaret olduğunu dile getiren Karakaya, terörle mücadelede şehit düşenlere Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin 5 maddelik çözüm önerisini hatırlatan Karakaya, haklı çıkmanın önemli olmadığını, yapılması gerekenlerin önemli olduğunu vurguladı. Anayasa değişikliğine değinen Karakaya, değişiklikte neler yapılacağının hala kapalı kutu olduğunu belirtti. Bu müdahalelerin Anayasa değişikliğinin altyapısı için kullanıp kullanılmayacağının zamanla görüleceğini anlatan Karakaya, bugün bayram olduğunu, siyasetin Meclis`te yapılacağını kaydetti.
30 Ağustos Zafer Bayramı`nın çok önemli olduğunu dile getiren Karakaya, gelecek nesillere aktarma anlamında Türkiye Cumhuriyeti`nin hangi şartlarda kurulduğunun anlatılması gerektiğini, ancak protokolün tartışıldığını, şeklin, esasın önüne geçtiğini savundu. Karakaya, Bahçeli`nin konuya ilişkin basın açıklamasını hatırlattı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nın üç önemli bayram olduğunu vurgulayan Karakaya, Bahçeli`nin bayram tebriği kabullerine protokol değişikliği nedeniyle katılmadığını savundu.
CHP`nin kabul heyetinde Sözcü ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, karargahın dinlendiği bir ortamda, Cumhurbaşkanının `Başkomutan` sıfatıyla tebrikleri kabul etmesinin bir anlam ifade etmediğini ileri sürdü. Sadece Genelkurmay Başkanı değil, herkesin dinlendiğini iddia eden Güler, dinlemelere karşı olduklarını ifade etti.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise AK Parti`nin gazetelere verdiği ilanda sadece Ramazan Bayramı kutlamasının yer alıp 30 Ağustos`un yer almamasını eleştirdi. Başbakanın bir asker babasına yardımcı olmasının güzel olduğunu dile getiren Karakaya, ancak askerde terhis olup memleketlerine dönememesinin de sorgulanmadığını, bunun sorgulanması gerektiğini savundu. Karakaya, işin bu tarafını sorgulayanların olmadığını kaydetti.
Başbakanın, bu olayı kişisel egosu için kullandığını iddia eden CHP`li Kuşoğlu ise bu yaşananların Başbakanın döneminde olduğunu belirtti.