Şehit Oğlunun Mezarına Çok Sevdiği Şekerlerden Götürdü

Afyonkarahisar’da bayramın birinci günü şehit aileleri Asri Mezarlık`ta bulunan şehitliğe akın etti.

Şehit Oğlunun Mezarına Çok Sevdiği Şekerlerden Götürdü
Şehit babası Ayhan Mergen, küçükken en çok sevdiği şekerleri oğlunun mezarına getirerek ziyaretçilere dağıttı.

Ramazan Bayramı’nda Afyonkarahisar’da şehitlik doldu taştı. Çocuklarını, eşlerini, akrabalarını bu vatan uğruna kaybedenler, bayramda onlarla bayramlaşmak için mezara geldi. 2010 yılında oğlunu Tunceli’nin Ovacık ilçesinde şehit veren baba Ayhan Mergen ve eşi Leman Mergen oğlunun mezarına elinde bayram şekeri ile geldi. Oğlunun kabri başında Kur’an okuyarak ziyaretçilere şeker dağıtan baba Ayhan Mergen, geçen yıl bir çatışmada oğlu Yasin’in şehit olduğunu belirterek, bayramı onsuz geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Mergen, “Oğlum Afyonkarahisar’ın son şehidi. İnşallah bir daha şehit olmaz. Oğlumun yanı başı her zaman boş kalır. Bugün benim için bir vuslat günü, buluşma günü. Hep böyle buluşacağız. Bütün askerlerimizin anne ve babalarını güç, kuvvet diliyorum.” dedi. Oğlunun küçükken şekeri çok sevdiğinden mezarına getirdiğini ifade eden Mergen, “Her zaman geliyorum ancak bayram günleri daha farklı oluyor. Onun yokluğunu derinden hissediyoruz. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın.Tüm şehit ailelerine Allah`tan sabır diliyorum.” diye konuştu. Acılı baba mezar taşındaki oğlunun resmini öperek hasret giderdi.

Anne Leman Mergen de Asri Mezarlık girişinde ziyaretçilere şeker dağıttı. Mergen, "Küçükken bu şekerleri çok severdi. Onun için bunlardan getirdim, dağıtıyorum. Acımı hafifletmeye çalışıyorum." diyerek göz yaşı döktü.

Jandarma Uzman Çavuş Yasin Mergen (23), Tunceli`nin Ovacık ilçesinde 13 Ekim 2010 günü güvenlik güçleriyle bölücü örgüt üyeleri arasında çıkan çatışma sırasında şehit olmuştu.