Beli, Kalçası ve Ayağı Kırık Adama Komşuları Bakıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Yaşar Zembil, 4 aydır yatağa mahkûm yaşıyor.

Beli, Kalçası ve Ayağı Kırık Adama Komşuları Bakıyor
Beli, kalçası ve topuğunda kırık olan Zembil, tedavi parası olmadığı için elektriği olmayan evde yaşam mücadelesi veriyor. Zembil, komşularının getirdiği yemeklerle karnını doyururken, yine komşularının yardımı ile ihtiyaçlarını karşılıyor.
Ereğli’de marangoz ustası olarak çalışan 50 yaşındaki Yaşar Zembil, 4 ay öncesine kadar tek başına yaşadığı evinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyordu. Mesleği sayesinde bulduğu işlerle hayatını sürdüren Zembil, 4 ay önce belinde ve kalça kısmında başlayan ağrılar nedeni ile çalışmakta zorluk yaşamaya başladı. Hastaneye giden Zembil’in çekilen filmlerinde, kalça kısmında kırık olduğu tespit edildi. Kısa süre sonra ağrıları iyice artan Yaşar Zembil, yataktan kalkamayacak duruma kadar geldi. Derdini kimseye anlatamayan ve 4 gün yataktan kalkamayan Zembil, bağırarak sesini duyurmaya çalıştı. İmdat seslerini duyan mahalle halkı, Yaşar Zembil’in yardımına koştu. Acil olarak hastaneye kaldırılan Zembil, yapılan tedavinin hemen sonrasında evine gönderildi.

"BU DURUMA NASIL GELDİM HİÇ BİR BİLGİM YOK"
Hasta yatağında 4 aydır yatan ve tedavi olabilmek için çareler arayan Yaşar Zembil, rahatsızlığının nasıl meydana geldiğini de bilmiyor. 4 ay öncesine kadar işlerini yaparken birden bire bu hale geldiğini anlatan Zembil, “Bu duruma nasıl geldiğimi ben de bilmiyorum. Herhangi bir kaza geçirmedim. Bir yerden de düşmedim. Bilinen bir sağlık sorunum da yoktu. Yakın zamana kadar tamirat işlerine gitsem bile yine de geçimimi sağlıyordum. Son aylarda sağdan soldan komşuların yardımı ile yaşıyorum. İlk aylarda sancılarla başladı. Son iki aydır da dayanılmaz bir hale geldi. Tüm olanaklarımı zorlayarak iki kez film çektirebildim. Ondan sonra da tedavi olmak için girişimlerim olsa da başarılı olamadım.” dedi.


"MÜBAREK RAMAZAN AYINDA İNSANIN İÇİ PARÇALANIYOR"
Yaşar Zembil’e en çok destek veren komşularından Erkan Aktürk (37) ise Zembil’in içinde bulunduğu duruma çok üzüldüklerini söyledi. Devlet veya vatandaşların yardım etmemesi durumunda kendi imkânları ile gerekirse arabasını satarak tedavi ettireceğini kaydeden Aktürk, “Yaşar Bey açlıktan ölmek üzereyken bulundu. İmdat diye bağırıyor. Sesini duyan mahalle halkı bağırmaya geldikten sonra bizim haberimiz oldu. Bizim haberimiz oluncaya kadar beli kırık, kalçası kırık olması sebebiyle buradan kalkamıyor. Kımıldayamıyor, tuvalete dahi gidemiyor. Yemek yiyemediği gibi yakınının da olmadığını öğrendik. Derdini de tam anlamıyla anlatamıyor. Bizler belirli süreçte yardım ediyoruz. Ancak Yaşar Bey`in beli kırık olması sebebiyle ilk olarak tedavi olması gerekiyor. İlk geldiğimizde elektriği kesikti. Mübarek Ramazan ayında insanın içi parçalanıyor. Gözümüz, gönlümüz razı olmadı. 500 lira olan elektrik faturasını gittik, yatırdık. Burada filmleri vardı. Filmleri özel bir hastaneye gönderdik. Burada bel, kalça ve ayağında kırık olduğu, ameliyat olması gerektiği söylendi. Ameliyatla ilgili olarak yaptığımız masraf çalışmasında yaklaşık 9 bin lira civarında bir meblağ karşımıza çıktı. Biz bu masrafı devletimizden veya yardımsever vatandaşlarımızdan bulmazsak arabamızı satıp sağdan soldan bulmaya çalışarak toplamayı hedefliyoruz. Ancak mübarek Ramazan ayı yüzü hürmetine vesile olabilirsek ne mutlu bizlere. Biz buradan gittiğimizde bizden başka yanına gelen hiç kimsesi yok."

15 SENE ÖNCE İNŞAATTAN DÜŞMÜŞ
Yaklaşık 15 sene önce marangozluk yaptığı dönemlerde inşaattan düştüğünü anlatan Yaşar Zembil, “15 sene önce inşaatta çalışırken iskelenin yıkılması sonucu düşmüştüm. O zaman da ayağım, bilek ve kaburga kemiklerim kırılmıştı. Ondan dolayı bir durum olabilir mi diye düşündük. Ama bir bağlantı kuramadık. Tedavi olabilirsem, tedavi sürecinde hastalığımın nasıl olduğunun anlaşılabileceği söylendi. Ben ameliyat olarak en azından kendi rızkımı çıkarmak istiyorum. Yeşilkart ve ameliyatım için gerekli olan yardımların yapılmasını istiyorum.” dedi.
Çöplüğü andıran evde yaşam mücadelesi veren Yaşar Zembil’in, tahtadan maket tekneler yaptığı ve bunları satarak da kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiğini sözlerine ekledi.