Bdp Genel Başkanı Hamit Geylani: "1 Ekim Doğru Tarih Ancak, Zemin Yanlış"

BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, Başbakan`ın `BDP`liler 1 Ekim`de Meclise geliyor` söylemine karşılık, "1 Ekim doğru tarih ancak, zemin yanlış" cevabı verdi.

Bdp Genel Başkanı Hamit Geylani: '1 Ekim Doğru Tarih Ancak, Zemin Yanlış'
BDP Genel Başkanı Hamit Geylani ve Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ile birlikte il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. BDP Eş Başkanı Filiz Koçali, F-16 uçaklarının Kandil`e yaptığı hava saldırısında aralarında, çocuklarında bulunduğu 7 sivilin öldüğünü belirterek, "Öcalan`ın, avukatları ile görüşmesi 9 defadır engelleniyor. Heyetimiz şuan güneyde ve Kandil`de katliamın olduğu yere gidecekler ancak, güvenlik gerekçesiyle Ranya`da durdurulmuşlar. Yarın saat10.00`da buradan bir ekip yola çıkacak ve sınıra gidecek. Hem operasyonları ve çatışmaları durdurmak için kendilerini ortaya koyacaklardır. Kuzey Irak`ta 7 kişi bombalardan kaçarken, ölmüştür" dedi. Başbakan Erdoğan`ın 1 Ekim`de BDP`nin Meclise geleceği şeklinde bir açıklama yaptığı sorulması üzerine BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali "Henüz kararımızı değiştirecek bir gelişme olmadı ama şu var biz parlamenter sistemi boykot ediyoruz diye bir yaklaşımımız yok. Öyle olsa seçime girmezdik. Biz bu parlamentoyu özellikle bir kurucu meclis ve yeni anayasa için orda olmak istedik. Fakat başlangıçta bize getirilen engeller bizim orda aktör olamayacağımızı gösterdi ve bizim vekillerimiz vekil olmasınarağmen bırakılmadı. Şimdi de partinin yasal yöneticileri tehdit ediliyor, bak sizi de alırız gibisinden. Biz parlamentoyu boykot etmiyoruz, yeniden kararımızı değerlendiririz" dedi

"1 EKİM DOĞRU ZAMAN AMA YETMİYOR, DOĞRU ZEMİNDE OLMALIDIR" BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, 1 Ekim`in doğru zaman olduğunu belirterek, "Meclise gitmenin iki yolu var, biri doğru zaman, biri doğru zemin. Doğru zamanın 1 Ekim olduğunu düşünüyoruz ama yetmiyor, o doğru zamanın doğru zemini de olmalıdır. O doğru zamanı tahrip eden ve grubumuzun meclise gitmemesi için Başbakan elinden gelen bütün provakatif söylemleri söylüyor. Fakat onun söylemleri de bizi bağlamaz. Meclise ne zaman ve nasıl gideceğimizi halkımız söyleyecek, tespit edecek ve biz gideceğiz. CHP`ningidişi ile birlikte biliyorsunuz geldiler, işte tıpış tıpış, hakaretler edildi, boş söylemler söylendi. Biz 4 ana talebimiz olmuştu ama, eksilen her hangi birşey olmadı" diye cevap verdi.
Kaynak: İHA