Azerbaycan Kars Konsolosluğu`ndan İhtiyaç Sahiplerine Yardım Eli

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğu şehit aileleri ve gaziler ile ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan Bayramı nedeniyle 306 paket gıda yardımı yaptı.

Azerbaycan Kars Konsolosluğu`ndan İhtiyaç Sahiplerine Yardım Eli
Başkonsolosluk yetkilileri, yardım organizasyonunu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Vali Ahmet Kara’nın talimatıyla belirlediği yoksul, maddi bağış alan aileler ve özürlü olup bakıma muhtaç kişileri tespit ederek yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında aracı oluyor. Ayrıca Kars Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Muhsin Ağçay da 50 gıda paketini şehit ailelerine ve gazilere ulaştıracak.
Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Ramazan ayının mukaddes bir ay olduğunu söyleyerek, imkânları az olan saygıdeğer Kars halkına bayram hediyesi vermek istediklerini belirtti.

Süleymanov, “Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Kars’ta kurulduğundan beri bayramlarda bu tür yardımlar yapmaktadır. Bu sene biraz konsepti değiştirerek Türkiye’nin ilgili kuruluşlarının uygun gördüğü insanlara yardımlarımızı yapıyoruz. Kars Valisi Ahmet Kara’ya ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz. Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği`ne de yardımlarımızı teslim ettik. Bu vesile ile Kars halkının ramazan bayramını canı gönülden tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Yardım paketlerini teslim alan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Akın Oktay da yardımların ihtiyaç sahibi ailelere hakkaniyetle ulaşacağını söyledi.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Muhsin Ağçay da Süleymanov’a bu tür desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Azerbaycan’ın her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden Ağçay, “Biz dost ve kardeş ülke adına bu yardımları alarak yerlerine ulaştıracağız.” dedi.