Ülker, Şekerleme Satışlarından 40 Milyon Euro Ciro Hedefliyor

Gıda sektörünün önde gelen şirketlerinden Ülker, bu yıl sadece şekerleme ürünleri satışından 40 milyon euro ciro elde etmeyi hedefliyor.

Ülker, Şekerleme Satışlarından 40 Milyon Euro Ciro Hedefliyor
İkramlık şekerin yüzde 53’ünün Ramazan Bayramı’nda tüketildiğine dikkat çeken Ülker’in çatı kuruluşu Yıldız Holding’in Gıda, İçecek, Sakız ve Şekerleme Grup Başkanı Mehmet Tütüncü, satışları artırmak için tüketicinin sesine kulak verdiklerini söyledi. Ülker, tüketici beğenisini öğrenmek için yılda 50 araştırma yapıyor.
Bayramda en çok şeker tüketimi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, çikolata tüketimi Marmara Bölgesi’nde gerçekleşiyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tüketimin genele oranı yüzde 43. Marmara’daki tüketim oranı yüzde 16, İç Anadolu’daki yüzde 20, Akdeniz’deki yüzde 10 ve Karadeniz’deki yüzde 5 seviyesinde.
Bayram dönemlerinde Ülker’in şeker satışlarının diğer dönemlere göre yaklaşık üç kat arttığını aktaran Mehmet Tütüncü, bayramlarda Türkiye’de evlerin yüzde 59’una şeker girdiğinin altını çizdi. Evlerde bayram hazırlıklarının günler öncesinden başladığı gibi Ülker’de de bayram telaşı ve hazırlıklarının çok önceden başladığını belirten Tütüncü, şunları ifade etti:
“Tüketicilerimize en kaliteli, en lezzetli şekerleri üretmek için bizim bayram hazırlığımız aylar öncesinden başlıyor. Tüketici araştırmaları yaparak Türk tüketicisinin damak tadına en uygun ürünü üretmek hedefindeyiz. Her yıl bayram ziyaretlerine katılıyor ve farklı bölgelerden tüketicilerin ikram alışkanlıklarını gözlemliyoruz. Daha sonra Ar-Ge ekiplerimizle bir araya gelerek bir sonraki yılın ürün ve ambalajlarını hazırlıyoruz. Yaptığımız araştırmalarda erkeklerin naneli, kadınların ise meyveli ve karamelli şekerleri tercih ettiğini gördük. Bu yıl ikramlık şekerlerinin ambalajlarını yeniledik. Daha canlı renklere sahip ambalajlarla tüketicilerin karşısına çıkıyoruz. Geleneksel tatların tercihini göz önünde bulundurarak Ülker Akide Şekeri’ni piyasaya sunduk. Hobby ve Kremini’nin de ikramlık şekerleri raflarda yerini aldı. Amacımız Ülker olarak herkesin seveceği ve her zaman ulaşılabilir ürünlerle var olabilmek.”
Ülker, ikramlık şeker pazarında yüzde 15 paya sahip. Grup, şekerleme üretimini CCC şirketi gerçekleştiriyor. 85 milyon euro yatırımla kurulan CCC’nin, İstanbul ve Çorlu’daki fabrikalarında toplam 65 bin metrekare kapalı alanda sakız ve şeker üretimi yapılıyor. Şekerlemede yılda 24 bin tonluk üretim kapasitesine sahip. CCC’nin ürettiği ürünler Avrupa, Ortadoğu, Afrika ülkeleri ülkelerine, ABD, Avustralya ve İngiltere’ye ihraç ediliyor.

BAYRAMDA ÇİKOLATA SATIŞLARI 3 YILDIR ARTIYOR
Yıldız Holding Ülker Grubu Başkan Yardımcısı Emin Özkan da son üç yıldır bayram dönemlerinde çikolata satışlarının artış gösterdiğini belirtti. Türkiye’de çikolata denince tüketicilerin yüzde 99’unun aklına Ülker markalarının geldiğini öne süren Özkan, şunları dile getirdi:
“Her zevke ve her keseye uygun ürünler sunuyoruz, sektörün en geniş ürün yelpazesine sahip lider markasıyız. Yıldız Holding markaları olarak pazarda yüzde 51 pay ile lideriz. Hediyelik çikolata pazarında da hem paketli hem kiloluk çikolatada pazar lideriyiz. Paketli ürünlerde pazar payımız yüzde 29, kiloluk dökme çikolatada payımız ise yüzde 21’dir. Bayram dönemlerinde normal çikolata satışlarımızın üç katı kadar çikolata satışı gerçekleştiriyoruz.”
Özkan’ın verdiği bilgiye göre Türkiye genelinde çikolata tüketimine bakıldığında Marmara Bölgesi yüzde 32 ile ilk sırada yer alıyor. Tüketimden; İç Anadolu Bölgesi yüzde 18, Ege Bölgesi yüzde 13 ve Akdeniz yüzde 8 pay alıyor.

Şekeri; tüketiciye kulak verip üretiyor, ciro hedefi 40 milyon euro