2 Yaşındaki Tibet Çınar Avrupa`yı Bisikletle Gezdi

Bursalı öğretmen çift, 2 yaşındaki oğulları ile Almanya`nın Frankfurt kentinden bisikletle yola çıkarak İsviçre, Avusturya , Macaristan ve Çek Cumhuriyeti üzerinden Almanya`nın başkenti Berlin`e vardı.

Bu yıl 1 Temmuz`da bisikletle Avrupa turuna çıkan Soner (35) ve İnci Sarıhan (34) çifti, arkalarında 3 bin 500 kilometreyi geri bırakarak 54 günde Berlin`e ulaştı

Amaçlarının bisikletle dünyanın etrafında tur atmak olduğunu belirten çift, küresel ısınmaya karşı alternatif yaşam biçimlerinin olabileceğini göstermek istediklerini söyledi.

Berlin`in tarihi Brandenburg Kapısı önünde konuşan Soner Sarıhan, "3 bin 500 kilometre pedal çevirdik ve birçok ülkenin başkentinden geçtik. Onlarca şehir, yüzlerce köy gördük. Bu kilometreler boyunca oğlum bize hep gülümsedi ve bize hep yardımcı oldu. Bu kadar uzun yolculuk yapmak aslında zor değil. Bu yolculukta fazla yorgunluk hissetmiyorsunuz. Fiziksel olarak vücudunuz buna bir hafta sonra alışıyor" dedi.

İnci Sarıhan ise, "Yola çıkmadan önce her şeyin tedbirini aldık. Bir şekilde hastalığın da önlemini almıştık. Yağmur yağdığında kullanacağımız giysileri almıştık. Kazalara karşı ilk yardım malzemelerini de yanımızda taşıyorduk. Tabii hava koşulları da bazen bize sürpriz yaptı" diye konuştu.

Bursa`nın İznik ilçesinde yaşayan ve öğretmenlik yapan Sarıhan çifti, Avrupa`da yaptıkları bisiklet turunun bittiğine çok üzüldüklerini söyledi.
Kaynak: İHA