Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Üyeleri Karadağ’dan Sonra Hırvatistan’a Geçtiler

KARADAĞ – Çanakkale ve Balıkesir’in ilçelerinden 28 üyesi bulunan Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği üyesi bazı belediye başkan ve meclis üyeleri ile iş adamlarının katıldığı heyet, Makedonya, Arnavutluk’tan sonra dünyanın en genç devletlerinden olan Karadağ ve ardından ise Hırvatistan’a geçtiler.

Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Üyeleri Karadağ’dan Sonra Hırvatistan’a Geçtiler
Önceki ün Arnavutluk’un sınır kapısı Murigan’dan Karadağ’a geçen Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun başkanlığındaki 24 kişilik heyet, tarih ve doğa cenneti olan Budva’ya geldiler

Balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonradan Singapurlu bir iş adamına satılması ile restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırılması aşamasındaki St Stafan Oteli’nin yukarıdan muhteşem manzarası ile Budva’daki kale ve uzun sahili, geziye katılanları büyüledi. Başkanlar ve meclis üyeleri ardından ise kentin başkenti Padrorica’daki resmi temaslarının ardından sahil şehri Kotor’a gittiler. Kotor’un tarihi dokusu, muhteşem sahili yine burada da katılanları hayran bıraktı.

Heyet yetkilileri dün sabah gümrük kapısından Hırvatistan’ın dünya mirası listesine alınan kenti Dubrovnik’te incelemelerde bulundular. Dubrovnik doğa harikası güzelliği ancak pahalılığı ile dikkat çekti. Dalmaçya kıyılarındaki kale içindeki kent, şehir meydanı, kuleler, muhteşem surlar, Rector sarayı şehir kapıları, 14.yüz yıldan kalma ve en eski eczanesine de ev sahipliği yapan kente Francis manastırını Türk yetkililer, görme şansı buldular. Geceyi burada geçiren heyet daha sonra Salı sabahı Dubrovnik’ten ayrılarak Bosna Hersek`e geçerek Saray Bosna’da incelemelerde bulunacaklar. Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği üyesi bazı belediye başkan ve meclis üyeleri ile iş adamları yaklaşık bir haftalık 5 Balkan ülkesindeki temaslarının ardından 25 Ağustos Perşembe günü Türkiye’de olacaklar.
Kaynak: İHA