Karamanlı Hayırsever 21 Derslikli Okul Yaptıracak

Karamanlı hayırsever iş adamı Mehmet Çavaş, Osmangazi mahallesine 21 derslikli okul yaptıracak.

Karamanlı Hayırsever 21 Derslikli Okul Yaptıracak

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 4 bin 109 metrekarelik arsaya 630 öğrencinin eğitim göreceği okulun 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

Karaman Valiliğinde düzenlenen protokol töreninde konuşan Mehmet Çavaş eğitime yapılan yatırımların önemine dikkatleri çekerek, “Eğitime yaptığımız yardımın Karaman’ın geleceğine olumlu katkılar sağlayacağından dolayı mutluluk duyuyoruz. Umarım Karamanlı iş adamlarımız da ilimizin geleceğine, eğitimine yardımda bizleri yalnız bırakmayacaktır.” dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman da Ramazan ayının bereketine ve eğitime yapılan yardımların önemini vurgulayarak, “Mübarek ayda böyle bir güzellik yaşamamız bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Değerli iş adamımızın yaptığı davranış devlet millet işbirliğinin önemli bir göstergesidir. Bizlere düşen devletle milleti bir araya getirmektir. Nitekim bugün burada yaptığımız bu tören bunun en güzel göstergesidir. Eğitim bir milletin temel taşlarından biridir. Eğitime yapılan hiçbir yatırım boşa gitmez. Ben ilimizin varlıklı insanlarını eğitime yatırım konusunda hayır yarışına davet ediyorum .” dedi.
Vali Kahraman, Mevlana’nın “Bir mum diğerini yakmakla kendi ışığından bir şey kaybetmez.” sözlerini de hatırlatarak iş adamına teşekkür etti.