İş Dünyasının Bankacılardan Talebi; Finansman

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, işadamlarının sorunlarına her zaman çözüm üretebilen bir bankacılık sisteminin tercih edildiğini belirterek “Ekonominin büyümesi için işletmelerimize finansman seçeneklerinin artırılmasını istiyoruz.

Kredi kullanan işletmelerimize de bankaların hassas davranmasını bekliyoruz” dedi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, piyasadaki mevduatın krediye dönüşme oranının iyi düzeyde olduğunu ve Trabzon ekonomisinin daha da büyüyebilmesi için iş dünyasının finansman ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade ederek “Arzumuz takipteki alacakların yapılandırılmasıdır. Kara listeye girenleri de biraz etüt etmek lazım. O listede olanların gelecek hedeflerini tutturanlara sahip çıkmak gerekiyor“ diye konuştu.

Bankaların kredi kullanan işletmeye daha çok yardımcı olması gerektiğine dikkat çeken Hacısalihoğlu ”Ekonominin büyümesi için işletmelerimize finansman seçeneklerinin artırılmasını istiyoruz. Kredi kullanan işletmelerimize de bankaların hassas davranmasını bekliyoruz. Ticaretin içinde olan işadamları ve işletmelerin zaman zaman sorunlar yaşaması çok doğaldır. Bankalar bu durumlarda özellikle kredi kullanan işletmeye veya işadamına çözüm olanağı sunabilmelidir. Bazen işadamlarımız bankacılardan, sistem gereği yardımcı olamıyoruz, söylemini ile karşılaşıyor. Bu doğru değil. Bu tür tutumlardan bankacılık sektörü vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA