Bulancak’ta Fırıncılar Anlaşamadı, Fiyat Kargaşası Yaşanıyor

Giresun’un Bulancak ilçesinde, fırınların ortak bir paydada buluşmaması sebebiyle ilçede fiyat kargaşası yaşanıyor.

Bulancak’ta Fırıncılar Anlaşamadı, Fiyat Kargaşası Yaşanıyor
Fiyatların fırından fırına ve bakkaldan bakkala değiştiği ilçede, 1 lira olarak belirlenen ekmek, bazı fırın ve bakkallarda 50 kuruşa kadar düşüyor.

Ortalama 50 civarında fırının bulunduğu ilçede yaşanan fiyat rekabeti, esnafı bıktırdı. Fırıncı Mustafa Biroğlu; ekmeğin fiyatı kadar, gramajı hususunda da farklılık olduğunu, denetim konusundaki yetersizliğin bu yanlış gidişatı beslediğini söyledi. Biroğlu, bu belirsizliği, sadece fırın esnafının bağlı bulunduğu odanın giderebileceği belirtildi.

Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Karaibrahim, ucuz ekmek talebinin beraberinde kaliteyi de düşürdüğünü, katkı maddelerinde aşırıya gitmeye neden olduğunu, bunun da beraberinde daha dolgun fakat bir o kadar da sağlıksız ekmek üretiminin yapıldığına dikkat çekti. Karaibrahim, bu karmaşanın karar mercinin ilgili odalar olduğunu hatırlattı. Belediyenin, denetim hususunda kendi sorumluluğunu yerine getirdiğini savunan Karaibrahim, fırınların uygulamaları gereken fiyatın da buna ait yaptırımın da ilgili odalar tarafından denetlenmesi gerektiğini belirtti.