Ankara'daki Suriyeliler ülkelerinde yaşanan katliamı protesto etti

Başkent'te yaşayan Suriyeliler, dün Suriye'nin Hama kentinde 156 kişinin öldürülmesini protesto etti. Ankara Çankaya'daki Anayasa Parkı'nda toplanan 50 kadar Suriye asıllı Türk vatandaşı, ülkelerinde dün yaşanan 156 kişinin katledilmesine tepki gösterdi.

Ankara'daki Suriyeliler ülkelerinde yaşanan katliamı protesto etti
Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Anayasa Parkı'nda biraraya gelen Suriyeliler, Mazlum-Der ile birlikte eylem yaptı. Suriye bayrağını taşıyan ve sloganlar atan eylemciler adına konuşan Hüseyin Abdulrahimoğlu, şunları ifade etti:

"Bu olaylar, Suriye'de beş aydan beri devam ediyor. Dünden beri katil Esad rejimi şehirlerimize tanklarla ve ağır silahlarla bomba yağdırıyor. Dün Hama'da 156 şehidimiz olmuştur, bine yakın yaralı vardır. Şehitlerimizin cesetleri sokaklarda çürümeye bırakıldı, toplanamıyor. Çünkü Esad'ın askerleri gördükleri her canlıyı öldürüyor. Böylece Esad, Hama'dan intikam alıyor. 1982'de babasının bitiremediği Hama'yı oğlu bugün bitirmeye çalışıyor.

Hama'da, Derulzor'da, İdlib'de, Humus'da ve Bukemal'da Esad ihtilal yapıyor. Batının ve Amerika'nın suskunluğunun çıkar politikalarından dolayı olduğunu anlıyoruz. Arap aleminin susması ise batıya bağımlılıklarından dolayı. Ya siz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan; sizin mazlumun yanında ve zalimin karşısında olacağınızdan emin olduğumuzdan dolayı Suriye'deki vatandaşlık devriminin değişim istediğine destek olacağınızı umuyoruz. Bunun ilk göstergesi olarak Suriye Büyükelçiliği'ni ülkesine göndermektir. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun."

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise Ramazan ayı arifesinde gerçekleştirilen bu katliamın, Esad yönetiminin halkın kutsal değerlerine saygısı olmadığını, barış ve ibadet ayı olan Ramazan'da da benzer yöntemler kullanarak kan dökeceklerini gösterdiğini söyledi. Eylemciler, konuşmalardan sonra Arapça marşlar söyleyerek, olaysız şekilde dağıldı.