Sahil Beldelerindeki Pazarlara Korsan Kitap Baskını

Korsan yayıncılıkla mücadelesini aralıksız sürdüren İzmir Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, tatil sezonuyla birlikte korsan kitap satıcılarının sahil kesimlerine indiğini belirledi.

İlin gözde tatil beldelerinde operasyon düzenleyen polis, çoğu piyasaya yeni çıkan ünlü isimlere ait 546 adet korsan kitap ele geçirdi.

İzmir Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikrî Mülkiyet Hakları Büro Amirliği ekipleri, korsan kitap satıcılarının tatil beldelerine yöneldiğini belirleyerek çalışma başlattı. Ekipler, Seferihisar ilçesinin Ürkmez ve Doğanbey beldeleriyle Menderes ilçesi Gümüldür beldesinde kurulan ve havanın serinlediği akşam saatlerinde açılan gece pazarlarına yönelik olarak saat 23.30 sıralarında eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Ürkmez`deki pazarda 117, Doğanbey`de 38, Gümüldür`de 391 olmak üzere toplam 546 adet korsan kitap ele geçirildi. Korsan olarak satılan kitapların ağırlıklı olarak Elif Şafak`ın "İskender" ve "Aşk2, Yılmaz Özdil`in "İsim Şehir Hayvan" ve Zülfü Livaneli’nin "Serenad" isimli eserleri olduğu görüldü. Korsan kitap sattığı iddia edilen H.B. (21), H.T. (43) ve H.Y. (18) hakkında adli işlem başlatıldı.