Erzurum`da Umem Kursunda Başarılı Olanlara Sertifikaları Verildi

`Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Beceri 10 Projesi` kapsamında, Erzurum`da düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Erzurum`da Umem Kursunda Başarılı Olanlara Sertifikaları Verildi
Projeye istihdamla katkı sağlayan iş yeri sahiplerine de plaket takdim edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından organize edilen, 10 farklı sektörde meslek edindirme kursunu başarıyla tamamlayan 173 kursiyere, Ticaret ve Sanayi Odası Çok Amaçlı Salonu`nda düzenlenen törenle sertifika verildi. Törende ayrıca, proje kapsamında iş yerlerinde en fazla eleman istihdam eden iş adamları İkram Aksakallı, Sefa Güven ve Necati Zühel`e ise protokol tarafından şükran plaketi verildi. Kursiyerler, eğitimlerini Atatürk Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi ile TOBB`a üye iş yerlerinde 3 ay süreli olarak gerçekleştirdi.


İŞVERENİN TALEBİ DİKKATE ALINDI
UMEM Erzurum Başkanı Abdulkadir Ungan, 175 farklı sektördeki işverenin talebi doğrultusunda, söz konusu kursların açıldığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, ülke genelinde 5 yılda 1 milyon kişinin istihdamının sağlanması aemacıyla düzenlenen kurslara katılımın yüksek olduğuna işaret eden Ungan, "Geçen yıl ülkemizi teğet geçen bir küresel kriz yaşandı. Bu süreçte ülke ekonomisinin etkilenmemesi için UMEM projesi hayata geçirildi. Farklı sektörlerin kalifiye eleman tesbit analizi yapıldıktan sonra çeşitli kollardaki meslek edindirme kurslarını düzenledik. Bu kurslara üniversite-kamu ve özel sektör destek verdi. Kurslardan mezun olanlar, ihtiyaç duyulan sektörlerde hemen işbaşı yapabilecek." diye konuştu.
Programda, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bastem ve ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, kursların önemi ve ülke kalkınmasında kalifiye elemana duyulan ihtiyaç konusunda görüş belirttiler.