Bucaklı Çocuklardan Somali`ye Anlamlı Yardım

Burdurun Bucak ilçesi Yıldız blokları sakinlerinin çocukları, Somali’ye yardım amacıyla takı yapıp satarak topladığı paraları kaymakamlık aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine gönderdi.


Bucak`ın yeni mahallesinde yıldız bloklarında oturan Ecem Suna Yanıkara (10), Ayşe Altundaş (11), Gülsüm Altundaş (10) ve Mehmet Altundaş (5) yaklaşık bir haftadır kendi elleriyle yaptıkları; küpe, künye, yüzük ve kolye gibi çeşitli takıları evlerinin önünde Bucaklılara satışa sunarak elde ettikleri 345 TL`yi Somali`ye gönderilmek üzere Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu’na teslim etti.

Bucak Özel Yıldız İ.Ö. okulunda okuyan Ecem suna Yanıkara, “Biz burada çok güzel bir hayat sürerken Somali`deki arkadaşlarımızın o hallerini görünce içimizde bir pişmanlık hissetiğimiz için böyle bir şey düşündük. Ramazan ayının bu güzel günlerinde biz oruçlarımızı tutuyor olsak da oradaki kardeşlerimizin o hallerini anlayamayız.” dedi.

Bucak Kaymakamı`na topladıkları paraları sunan çocuklara Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, "Neslimiz böyle bir şey düşünerek bizi duygulandırdı. Gözümüz arkada kalmayacaktır.” dedi.
Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu paraların Burdur Valiliği`nin hesabına gönderilip oradan da Somali`ye en kısa zamanda ulaştırılacağını söyledi.